Antena 3 CNN Actualitate Joe Biden avertizează companiile americane: "Rusia ar pregăti atacuri cibernetice împotriva SUA"

Joe Biden avertizează companiile americane: "Rusia ar pregăti atacuri cibernetice împotriva SUA"

Președintele SUA, Joe Biden, a avertizat companiile americane din sectorul privat să se protejeze în fața unor eventuale atacuri informatice întreprinse de Rusia, ca răspuns la sancțiunile occidentale impuse Moscovei pentru ofensiva sa în Ucraina.

Joe Biden avertizează companiile americane: "Rusia ar pregăti atacuri cibernetice împotriva SUA"
Sursa foto: Hepta
de Adrian Iclozan    |    21 Mar 2022   •   22:07

Avertismentul lui Biden este formulat într-un comunicat difuzat de Casa Albă.

"Îi îndemn pe partenerii noștri din sectorul privat să-și întărească imediat securitatea cibernetică.

Administrația mea reiterează aceste atenționări, bazându-se pe datele în creștere constantă, obținute de serviciile de informații americane, conform cărora statul rus ar putea efectua atacuri cibernetice împotriva SUA", susține președintele american.

Potrivit lui Biden, "atacurile informatice se înscriu în 'manualul de strategie' ce ghidează statul rus".

Casa Albă estimează că atacurile ruse ar putea viza infrastructuri esențiale, dintre care majoritatea sunt operate și deținute de sectorul privat american.

"Majoritatea infrastructurii critice a Americii este deținută și operată de sectorul privat, iar proprietarii și operatorii de infrastructură critică trebuie să accelereze eforturile de a-și 'zăvorî' porțile digitale.

Agenția de securitate cibernetică și a infrastructurii (CISA) din cadrul Departamentului pentru Securitate Internă a conlucrat cu organizațiile din zona de infrastructură critică pentru a partaja rapid informații și instrucțiuni de reducere a riscurilor, în vederea protejării sistemelor și rețelelor lor", se spune în comunicatul președinției americane, citat de CNN.

În documentul respectiv, președintele american a mai arătat că administrația sa va continua să folosească toate instrumentele "pentru a descuraja, a întrerupe și, dacă este cazul, a răspunde la atacurile cibernetice" împotriva infrastructurii critice.

×
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close