Antena 3 CNN Actualitate Justiție A ”aranjat” Kovesi dosare? Cum a răspuns șefa DNA

A ”aranjat” Kovesi dosare? Cum a răspuns șefa DNA

A ”aranjat” Kovesi dosare? Cum a răspuns șefa DNA
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    19 Ian 2017   •   19:58

Procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a respins, joi, acuzaţiile lansate de fostul deputat Sebastian Ghiţă referitoare la "aranjarea" unor dosare penale, despre care ar fi avut cunoştinţă şi fostul preşedinte Traian Băsescu. 

"Nu a existat niciodată niciun fel de întâlnire cu judecători, cu ofiţeri de informaţii sau cu preşedintele României în care să aranjăm sau să discutăm cum să aranjăm dosare. Nu a existat niciun fel de întâlnire şi nu poate să existe niciun fel de înregistrare a unor asemenea discuţii, pentru că (...) niciodată nu am aranjat dosare, niciodată nu am discutat despre aranjarea dosarelor cu nimeni, nici cu preşedintele României, nici cu ofiţeri de informaţii (...). Deci, nu există asemenea discuţii. Discuţiile cu preşedintele României întotdeauna au fost discuţii instituţionale, pe chestiuni instituţionale", a declarat Kovesi la TVR.

Şefa DNA a afirmat, în acelaşi context, că nu a avut nicio discuţie cu Traian Băsescu, după terminarea mandatului acestuia, în care să-i ceară explicaţii în legătură cu o serie de acuzaţii pe care acesta i le-a adus în spaţiul public. 

"Nu am vorbit niciodată cu domnul preşedinte de când şi-a terminat mandatul. (...) Sunt un om ocupat, avem atâtea dosare, avem peste 12.000 de dosare, chiar nu am timp să rezolv toate curiozităţile personale. Probabil, când voi termina mandatul, o să mă ocup şi de problemele personale, deocamdată eu sunt focusată pe activitatea DNA şi pe ceea ce am de făcut", a susţinut procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Laura Codruta Kovesi
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close