Antena 3 CNN Actualitate Justiție Percheziţii la Penitenciarul Jilava | Fiul lui Sile Cămătaru, acuzat că a condus din închisoare o reţea de trafic de droguri şi proxeneţi

Percheziţii la Penitenciarul Jilava | Fiul lui Sile Cămătaru, acuzat că a condus din închisoare o reţea de trafic de droguri şi proxeneţi

Albert Balint, fiul lui Sile Cămătaru, unul dintre liderii cunoscutei grupări interlope din Bucureşti, este acuzat de poliţişti şi procurori DIICOT că ar fi condus din închisoare o reţea de trafic de droguri şi proxeneţi.

Percheziţii la Penitenciarul Jilava | Fiul lui Sile Cămătaru, acuzat că a condus din închisoare o reţea de trafic de droguri şi proxeneţi
de Georgiana Adam    |    24 Oct 2023   •   09:46

Polițiștii și procurorii DIICOT fac, astăzi, 12 percheziții în București, inclusiv într-o închisoare, pentru destructurarea unei rețele infracționale coordonate din penitenciar care se ocupa cu traficul de droguri și de persoane.

Perchezițiile vizează constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de droguri de risc și mare risc, în formă continuată și conducerea unui vehicul sub influența unor substanțe psihoactive, respectiv trafic de persoane, în formă continuată, spălare a banilor, în formă continuată, deținere de droguri de mare risc, pentru consum propriu, în formă continuată, complicitate la infracțiunea de trafic de persoane și complicitate la infracțiunea de spălarea banilor.

Practic, începând cu anul 2022, trei suspecți au constituit un grup infracțional organizat, la care au aderat ulterior alte șase persoane, care au acționat în București și Ilfov pentru trafic de droguri de risc și mare risc.

Din probe a reieșit că, în perioada noiembrie 2022 – iulie 2023, liderul grupului, aflat în închisoare, a coordonat activitățile membrilor, cu privire la procurarea și introducerea în interiorul penitenciarului a unor cantități de canabis și cocaină destinate atât consumului propriu, cât și vânzării către alte persoane încarcerate.

De asemenea, o parte dintre suspecți ar fi cumpărat canabis și heroină destinate consumului propriu a unor persoane din familie, încarcerate în aceeași închisoare, notează Mediafax.

De asemenea, alți trei suspecți sunt bănuiți de trafic de persoane, în formă continuată, spălare a banilor, în formă continuată, deținere de droguri de mare risc, pentru consum propriu, în formă continuată, complicitate la infracțiunea de trafic de persoane și complicitate la infracțiunea de spălarea banilor.

În perioada 2017 – 2023, unul dintre aceștia a păcălit 4 tinere pe care le-a adăpostit și le-a obligat, inclusiv prin acte de violență, să se prostitueze, atât în România, cât și în Italia, Belgia, Franța , Elveția, Suedia, Germania, Olanda și Danemarca.

"Cunoscând situația a două dintre persoanele vătămate, al doilea suspect i-ar fi acordat sprijin în transportarea, adăpostirea și supravegherea acestora, precum și în remiterea sumelor de bani rezultate din exploatarea sexuală, pe care primul suspect le-ar fi folosit la achiziționarea unor autoturisme de lux, a unui imobil, precum și a unor cantități de droguri destinate consumului propriu. În vederea disimulării sumelor obținute în acest mod, bunurile au fost înregistrate pe numele celui de al treilea suspect, care cunoștea proveniența reală", transmite Poliția Capitalei.

Potrivit unor surse din anchetă, gruparea era condusă de Albert Balint, fiul lui Sile Cămătaru.

Perchezițiile se fac la Penitenciarul Jilava, unde drogurile - cocaina, heroina și canabisul - erau aduse de aparținători.

Fiul lui Sile Cămătaru, condamnat la trei ani și șapte luni de închisoare pentru infracţiuni la regimul rutier şi nerespectarea măsurilor stabilite prin ordinul de protecţie provizoriu, a fost prins în Italia în primăvara acestui an și adus în România.

×
Subiecte în articol: Sile Camataru DIICOT Poliția Română
Parteneri
Zeci de magistrați au picat testul psihologic
x close