Antena 3 CNN Actualitate Justiție Alina Gorghiu, după ce Darius Vâlcov a fost adus în țară: ”Este primul fugar pe care îl aduc în mandatul meu de ministru al Justiției”

Alina Gorghiu, după ce Darius Vâlcov a fost adus în țară: ”Este primul fugar pe care îl aduc în mandatul meu de ministru al Justiției”

Alina Gorghiu, ministrul Justiției, a făcut o declarație de ultimă oră despre aducerea în țară a lui Darius Vâlcov: ”Justiția și-a făcut datoria în această speță”.

Alina Gorghiu, după ce Darius Vâlcov a fost adus în țară: ”Este primul fugar pe care îl aduc în mandatul meu de ministru al Justiției”
Sursa foto: Facebook Alina Gorghiu/Inquam Photos Octav Ganea
de Redacția Antena 3 CNN    |    14 Aug 2023   •   17:59

Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, a postat, luni, după aducerea în țară a fostului ministru de finanțe, Darius Vâlcov, un mesaj pe Facebook, în care spune că este ”primul fugar pe care îl aduc în mandatul meu de ministru al justiției”. Ea a mulțumit poliției, magistratului de legătură și autorităților italiene.

”Justiția și-a făcut datoria în această speță, este vorba despre un efort al multor oameni din sistemul de justiție, care au lucrat cu mult profesionalism pentru un proces complex”, afirmă ministrul Justiției, Alina Gorghiu, după ce Darius Vâlcov a fost adus în țară.

Citește și: Darius Vâlcov, adus în România. Are o pedeapsă de 6 ani de închisoare 

”Darius Vâlcov este în custodia polițiștilor români, el a fost predat de autoritățile italiene. Justiția și-a făcut datoria în această speță, este vorba despre un efort al multor oameni din sistemul de justiție, care au lucrat cu mult profesionalism pentru un proces complex. Îi felicit pe toți”, transmite Alina Gorghiu.

Ea amintește că Vâlcov este ”primul fugar” adus în țară de când ea a preluat funcția de ministru al Justiției.

”Va fi predat Penitenciarului Rahova. 21 de zile de carantină. Îi asigurăm 4 metri pătrați de detenție în celula în care va sta. (...) După ce va sta la Rahova și va ajunge să execute în regim semideschis îl vom muta în alt penitenciar. Ca atare, cred că e bine să recăpătăm încrederea în sistemul de Justiție”, afirmă Gorghiu.

Fostul ministru PSD Darius Vâlcov, ​​care a fugit în Italia după ce a fost condamnat definitiv la șase ani de închisoare pentru trafic de influență și spălare de bani a, a fost adus sub escortă în România luni după-amiază cu o aeronavă.

×
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close