Antena 3 CNN Actualitate Justiție Alina Gorghiu, ministrul Justiţiei, despre extrădarea lui Cătălin Cherecheş: "Va fi încarcerat la Penitenciarul Rahova. Nu putem da informaţii despre traseu"

Alina Gorghiu, ministrul Justiţiei, despre extrădarea lui Cătălin Cherecheş: "Va fi încarcerat la Penitenciarul Rahova. Nu putem da informaţii despre traseu"

Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, a făcut declarații de presă în ceea ce privește aducerea lui Cătălin Cherecheș în România.

de Andreea Gelatu    |    19 Mar 2024   •   14:40

"Vreau să vă informez că va fi astăzi adus în România (n.r. Cătălin Cherecheş), pe cale terestră, excortat de colegii de la Poliţia din Germania. Desigur că la graniţă îl vor prelua colegii de la Poliţia Română.

Cu privire la traseu, vă precizez încă de acum că nu vă pot da informaţii. Nu sunt publice, aşa cum e firesc, pentru că ne dorim să aducem în cât mai bune condiţii fugarul.

Acesta îşi va executa, la momentul la care va ajunge în România, pedeapsa într-un penitenciar cu regim închis", a declarat Alina Gorghiu, ministrul Justiţiei.

"Pentru a pune în aplicare mandatul european de arestare şi pentru a ajunge la acest moment în care fugarul Cătălin Cherecheş să fie predat autorităţilor române, ministerul Justiţiei, prin Administraţia Naţională a Penitenciarelor, a aferit autorităţilor din Germania un set de garanţii cu privire la condiţiile din penitenciare.

Acest demers la care noi ne-am angajat vă asigur că va fi executat cu bunăcredinţă. Aceste garanţii cu privire la condiţiile de detenţie au fost apreciate pozitiv de instanţele din Germania, astfel încât aţi văzut deznodământul: s-a decis predarea lui Cătălin Cherecheş.

Cu privire la încarcerarea sa, va fi încarcerat, conform angajamentului şi conform procedurilor, la Penitenciarul Rahova, pentru o perioadă de carantină şi observare", a mai precizat Alina Gorghiu.

Publicată de Alina Gorghiu pe Marţi, 19 martie 2024

Poliţia Română: "La acest moment, urmăritul internațional din Baia Mare se află în deplasare, către România"

"La acest moment, urmăritul internațional din Baia Mare se află în deplasare, către România. 

Acesta va fi predat de către partenerii străini unei echipe din cadrul Poliției Române, care îl va prelua de pe teritoriul unui stat membru al Uniunii Europene.

Acesta va fi introdus într-un penitenciar, pentru punerea în aplicare a mandatului de executare a pedepsei cu închisoarea.
 
Reamintim că, în urma cooperării polițienești internaționale dintre Poliția Română și structurile de poliție din Germania, precum și a deciziei justiției germane, a fost aprobată predarea bărbatului către autoritățile din România.

În seara de 28 noiembrie 2023, în urma cooperării polițienești internaționale și a schimbului de date și informații, dintre Poliția Română și autoritățile din Germania, Ungaria, Austria și Italia, a fost localizat, depistat și reținut, de către polițiștii bavarezi și BKA, în Augsburg, bărbatul, de 45 de ani, din Baia Mare, urmărit internațional.

Acesta a fost depistat de partenerii externi, pe baza informațiilor oferite de Poliția Română.

Instanța competentă a emis pe numele bărbatului un mandat de executare a pedepsei închisorii de 5 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită în formă continuată.

Mulțumim partenerilor interni și externi, pentru sprijinul acordat în soluționarea acestui caz", precizează Poliţia Română.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close