Antena 3 CNN Actualitate Justiție Ambasada Olandei, reacție la modificarile legilor justiției: ”Urmărim cu interes dezbaterea publică asupra propunerilor făcute”

Ambasada Olandei, reacție la modificarile legilor justiției: ”Urmărim cu interes dezbaterea publică asupra propunerilor făcute”

Ambasada Olandei, reacție la modificarile legilor justiției: ”Urmărim cu interes dezbaterea publică asupra propunerilor făcute”
Sursa foto: Foto: Embassy of the Netherlands in Romania/ Facebook
01 Sep 2017   •   19:42

Ambasada Olandei la Bucureşti urmăreşte cu ”interes” dezbaterea publică asupra propunerilor făcute, de modificare a legilor Justiţiei, procedura legislativă şi rezultatul acestor discuţii. 

"Ambasada a luat notă şi de declaraţia făcută de Reprezentanţa Comisiei Europene în România, în măsura în care Comisia Europeană este instituţia care gestionează evaluarea progreselor făcute în domeniul justiţiei, prin Mecanismul de Monitorizare şi Verificare", se arată într-un răspuns al misiunii diplomatice, solicitat de AGERPRES.

Şefa Reprezentanţei Comisiei Europene în România, Angela Cristea, şi-a exprimat îngrijorarea faţă de modul în care propunerile de modificare a legislaţiei, anunţate pe 23 august, ar putea afecta independenţa justiţiei. 

"Suntem îngrijoraţi de modul în care propunerile de modificare a legislaţiei, anunţate pe 23 august, ar putea afecta independenţa justiţiei în cazul în care aceste modificări s-ar regăsi în textele de lege şi ar intra în vigoare. Cel mai recent raport MCV, publicat în 25 ianuarie, a recunoscut progresele realizate de procurorii şi judecătorii din România în lupta împotriva corupţiei la nivel înalt, precum şi faptul că acestea reprezintă o dovadă a independenţei şi profesionalismului instituţiilor din sistemul judiciar. În acelaşi timp, raportul a subliniat clar faptul că orice măsuri care subminează aceste progrese sau au ca efect diluarea sau minimizarea definiţiei corupţiei ca infracţiune vor avea impact asupra evaluărilor viitoare", a declarat Angela Cristea.

În context, Cristea s-a arătat surprinsă de articolele de presă care susţineau că propunerile prezentate de ministrul justiţiei, Tudorel Toader, au girul Comisiei Europene.

×
Subiecte în articol: reactie justitie legi modificare
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close