Antena 3 CNN Actualitate Justiție Augustin Lazăr, despre scandalul din DNA: „Este în jurul instituției. Sunt niște radicalizări ale unor persoane frustrate”

Augustin Lazăr, despre scandalul din DNA: „Este în jurul instituției. Sunt niște radicalizări ale unor persoane frustrate”

Augustin Lazăr, despre scandalul din DNA: „Este în jurul instituției. Sunt niște radicalizări ale unor persoane frustrate”
04 Iul 2017   •   08:53

Augustin Lazăr a făcut unele declarații la intrare în CSM. Procurorul general a vorbit și despre noua intenție a ministrului Justiției de a face noi verificări, dar și despre scandalul din DNA.

„Ministrul Justiției are dreptul să ceară o asemenea verificare. Nu mă tem de nimic. Ministerul Public este o instituție puternică, este o instituție echilibrată care își face datoria în conformitate cu legea”, a declarat Augustin Lazăr.

Cât privește scandalul din DNA, procurorul general crede că scandalul este de fapt în jurul instituției condusă de Laura Codruța Kovesi.

„Sugerați dumneavoastră că există scandal în DNA. Scandalul există în jurul DNA, există un bruiaj, un zgomot mediatic deosebit de interesat, care ar vrea să găsească vulnerabilitățile unei instituții de elită a Ministerului Public. Vulnerabilitățile și posibile radicalizări ale unor persoane care ar putea să aibă anumite frustrări. DNA este o structură de elită a Ministerului Public, în care UE a investit bani mulți. Își va clarifica toate problemele. Scandalul este în jur, este produs nu dezinteresat de anumite canale media”, a mai spus Lazăr.

El a fost întrebat şi în legătură cu utilizarea detectorului de minciuni.

"Puţină lume ştie câteva lucruri care sunt esenţiale: detectorul de minciuni este un dispozitiv care este utilizat pentru a verifica sinceritatea. Nu reprezintă o regină a probaţiunii, dar poate să ajute pe cel care face verificările să determine dintr-un cerc mai larg de suspecţi, încotro ar trebui să meargă investigaţia. Cu certitudine vă spun că a multa oară a fost folosit detectorul de minciuni, nu pentru a produce proba regină, ci pentru a orienta investigaţia pe bază de probe, într-o zonă unde să fie identificat", a explicat Augustin Lazăr. 

 

 

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close