Antena 3 CNN Actualitate Justiție Avocatul Cristian Ene, victorie la Curtea de Apel Bucureşti | Un şef din Poliţia Capitalei, anchetat ilegal de procurorii DNA

Avocatul Cristian Ene, victorie la Curtea de Apel Bucureşti | Un şef din Poliţia Capitalei, anchetat ilegal de procurorii DNA

Avocatul Cristian Ene a purtat o victorie importantă la Curtea de Apel Bucureşti împotriva procurorilor DNA, iar judecătorii au decis ca un şef din Poliţia Capitalei să fie repus în funcţie, după ce a fost anchetat ilegal de procurori.

Avocatul Cristian Ene, victorie la Curtea de Apel Bucureşti | Un şef din Poliţia Capitalei, anchetat ilegal de procurorii DNA
Sursa foto: Facebook | Cristian Ene
de Georgiana Adam    |    29 Noi 2022   •   21:48

Curtea de Apel Bucureşti a anulat definitiv actele de urmărire penală efecutate de procurorii DNA împotriva comisarului-şef Gabriel Necşulescu, fost şef al Serviciului de Investigare a Infracţiunilor Economice din Poliţia Capitalei.

Comisarul-şef Gabriel Necşulescu a fost demis în anul 2020 atunci când DNA a anunţat că este cercetat pentru fapte de corupţie, iar acum îşi va recăpăta funcţia şi va fi repus în drepturi.

Instanţa de judecată a stabilit că procurorii DNA au făcut ilegal urmărirea penală prin încălcarea dreptului de a nu fi judecat sau pedepsit de două ori, care interzice ca procedurile penale finalizate deja printr-o decizie definitivă să fie reluate printr-o noua redeschidere a cauzei.

"Instanța spune, practic, că o persoană nu poate fi cercetată de două ori pentru aceeași faptă când deja există o soluție definitivă de nepedepsire. S-a constatat o dată că persoana cercetată, Gabriel Necșulescu în speță, e nevinovată, iar ulterior procurorii au mai deschis o dată un dosar pentru aceeași faptă, pe o altă încadrare. Instanța a constatat că modalitatea de schimbare a încadrării pentru aceeași faptă este ilegală. Adică persoana nu trebuia trimisă în judecată. S-a anulat inclusiv actul de începere a urmăririi penale pentru faptă", a declarat avocatul Cristian Ene pentru jurnaliştii de la gandul.ro.

Prima soluţie a fost pronunţată de Tribunalul Bucureşti pe 22 octombrie 2021, iar după decizia de acum a Curţii de Apel Bucureşti, procurorii DNA nu mai pot face contestaţie, iar comisarul-şef Gabriel Necşulescu va fi repus în funcţie.

"Procurorii au redeschis dosarul în 2016 pentru o faptă care era din 2010. Necșulescu a fost trimis în judecată, Tribunalul București a respins cererile și excepțiile, a spus că nu e adevărat, trebuie să începem judecata, noi (n.r. reprezentantul legal al lui Necșulescu) am atacat cu contestație la Curtea de Apel, care, la rândul său, a amânat de mai multe ori și astăzi (n.r. 29 noiembrie) s-a pronunțat că într-adevăr, chiar dacă fapta avea o altă încadrare juridică, nu trebuia redeschis dosarul. Pentru că orice act cu încălcarea acelui principiu de drept este nul. Și a anulat tot ce a spus Parchetul", a mai explicat avocatul Cristian Ene.

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close