Antena 3 Actualitate Justiție Avocata "Cămătarilor", trimisă în judecată pentru intervenții la judecători

Avocata "Cămătarilor", trimisă în judecată pentru intervenții la judecători

13 Noi 2015   •   19:56
Avocata "Cămătarilor", trimisă în judecată pentru intervenții la judecători Foto: jurnalul.ro

Luiza Gabriela Dragne, cunoscută ca avocata fraților Cămătaru, a fost trimisă în judecată de DNA, pentru trafic de influență, în dosarul privind eliberarea unor membri din clanurile Cămătarilor și Udilă.

 
În același dosar, au fost trimiși în judecată, în stare de arest preventiv, Veronica Slăvilă, Claudia Ciobănică, Licuță Udilă, Marina Niță și Bogdan Petrică Bagoli, informează un comunicat al DNA, potrivit Agerpres.
 
De asemenea, a fost trimis în judecată, în stare de libertate sub control judiciar, Mihnea Valentin Stîngulescu, administrator al unei societăți comerciale.
 
Procurorii susțin că, în perioada martie 2013-august 2014, Veronica Slăvilă, direct sau indirect, beneficiind și de complicitatea celorlalți inculpați, a pretins sume de bani de la mai multe persoane, creându-le acestora impresia că ar avea influență asupra unor magistrați de la Tribunalul București și Curtea de Apel București.
 
Astfel, în intervalul iulie-august 2014, Veronica Slăvilă a pretins și a primit, în mod indirect prin intermediul avocatei Luiza Gabriela Dragne, 40.000 de euro de la Licuță Udilă (membru al clanului Udilă), promițând în schimb că va interveni pe lângă un judecător de la Curtea de Apel București, pentru înlocuirea măsurii arestului preventiv față de o rudă a acestuia din urmă, cu o altă măsură. În acest caz, pretinderea și oferirea banilor au fost înlesnite de către Marina Niță.
 
De asemenea, în august 2014, împreună cu Mihnea Valentin Stîngulescu, Veronica Slăvilă a înlesnit pretinderea, de către Claudia Ciobănică, a sumei de 30.000 de euro de la Licuță Udilă.
 
În plus, Veronica Slăvilă a pretins, în intervalul martie - august 2013, suma de 50.000 de euro de la Sile Cămătaru pentru a interveni pe lângă un judecător de la Curtea de Apel București, în vederea eliberării din arest a interlopului și plasarea acestuia în arest la domiciliu.
 
Avocata Luiza Gabriela Dragne este acuzată că ar fi cerut de la Laurențiu Niki Turca Dăscălescu suma de 200.000 de euro pentru a interveni la judecători de la Tribunalul București și a obține o decizie favorabilă acestuia, într-un dosar în care era judecat pentru înșelăciune și constituire a unui grup infracțional organizat.
 
Procurorii mai susțin că, în august 2014, Licuță Udilă a promis acordarea unui împrumut de 10.000 de euro avocatei Luiza Dragne, pentru ca aceasta să finalizeze demersurile și intervențiile pe lângă un judecător de la Curtea de Apel București.
 
În cauză, a fost instituită măsura asigurătorie a sechestrului asupra mai multor bunuri imobile ce aparțin inculpaților Marina Niță și Licuță Udilă și asupra unei sume de bani ce aparține inculpatei Claudia Ciobănică.
 
Constantin Zaharia și Tudorița Udilă au încheiat cu procurorii anticorupție acorduri de recunoaștere a vinovăției pentru infracțiunile reținute în sarcina lor.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close