Ce a decis CSM în cazul judecătorilor care au achitat-o pe Mariana Rarinca

de S.T.    |    31 Oct 2016   •   15:04
Ce a decis CSM în cazul judecătorilor care au achitat-o pe Mariana Rarinca Foto: captura Antena 3

Judecatorii din CSM au decis că magistrații Risantea Gagescu și Damian Dolache nu au comis abateri în decizia lor de achitare la Curtea de Apel a Marianei Rarinca, scrie jurnalul.ro.

Secția de Judecători în materie disciplinară s-a pronunțat în 31 octombrie asupra rezoluției Inspecției Judiciare care ancheta din 2015 sentinâa în procesul Rarinca.

Pe 21 mai 2015, Mariana Rarinca, femeia acuzată că a şantajat-o pe şefa ICCJ, Livia Stanciu, a fost achitată definitiv. Decizia a fost luată de Curtea de Apel Bucureşti, care a apreciat că femeia nu se face vinovată de faptele pentru care a fost denunţată de Livia Stanciu. 

În prima instanţă, judecătorii de la Tribunalul Bucureşti o condamnaseră la trei ani de închisoare cu suspendare pentru şantaj. 

Livia Stanciu a susţinut în plângerea depusă că Mariana Rarinca a ameninţat-o cu darea în vileag a unor fapte imaginare, compromiţătoare pentru şefa Curţii Supreme şi pentru soţul ei. Ca să nu se întâmple acest lucru, Stanciu ar fi trebuit să plătească de 20.000 de euro.

x close