Antena 3 CNN Actualitate Justiție Condamnare grea pentru Ionelaş Cârpaci, unul dintre cei mai bogaţi romi: şapte ani şi două luni

Condamnare grea pentru Ionelaş Cârpaci, unul dintre cei mai bogaţi romi: şapte ani şi două luni

Condamnare grea pentru Ionelaş Cârpaci, unul dintre cei mai bogaţi romi: şapte ani şi două luni
Sursa foto: Foto: Opinia Timişoarei
09 Iun 2016   •   10:06

Ionelaş Cârpaci, unul dintre cei mai bogaţi romi din ţară, care şi-a luat numele de Ionel Sandner, a fost condamnat definitiv de instanţa supremă la şapte ani şi două luni de închisoare cu executare pentru pentru instigare la uz de fals, uz de fals, folosire a instrumentelor oficiale false şi participaţie improprie la abuz în serviciu, toate în formă continuată.

În plus, Cârpaci are şi de plătit 1,5 milioane de euro daune materiale către o firmă căreia i-a vândut un teren cu acte false.

În luna ianuarie, Curtea de Apel Timişoara l-a condamnat pe Cârpaci la zece ani şi patru luni de închisoare cu executare, însă decizia a fost contestată la instanţa supremă.

Ionelaş Cârpaci este acuzat că i-a vândut unui dezvoltator imobiliar, S.C. Ital Rom Construcţii S.R.L., un teren pe care îl obţinuse cu acte false de la Primăria Timişoara pe vremea când această instituţie era condusă de către Gheorghe Ciuhandu, scrie Opinia Timişoarei.

 

 

×
Subiecte în articol: condamnare instanta suprema
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close