Antena 3 CNN Actualitate Justiție Confruntat cu protestul avocaţilor, Toader ameninţă: Voi face publice solicitările „nemotivate”

Confruntat cu protestul avocaţilor, Toader ameninţă: Voi face publice solicitările „nemotivate”

Confruntat cu protestul avocaţilor, Toader ameninţă: Voi face publice solicitările „nemotivate”
11 Feb 2019   •   10:47

Ministrul Tudorel Toader a precizat, luni, pe Facebook, că în scurt timp va publica solicitările avocaţilor, în contextul în care apărătorii au anunţat că se vor aduna în faţa Curţii de Apel Bucureşti pentru a trage un semnal de apel în legătură cu onorariile.

„Mesajul anterior nu a constituit si nu constituie un atac la avocati, categorie profesionala din care fac parte! In scurt timp voi face publice solicitarile absolut nemotivate ale avocatilor. Ex - onorariu pentru depunere actiune de divort - se propune majorarea de la 100 lei la 600 lei. La intrebarea mea - este vorba doar de depunerea actiunii sau si de sustinerea acesteia in instanta ? Raspuns - " nu stiu"/cel mai probabil este faptul ca autorul afirmatiei nu doreste sa ii dau numele”, a scris ministrul Tudorel Toader pe Facebook.

Precizarea vine în condiţiile în care avocaţii bucureşteni au anunţat că se vor aduna luni, la ora 13:00, pe scările Curţii de Apel Bucureşti pentru a trage un semnal de alarmă în legătură cu nivelul şi modalitatea de stabilire a onorariilor din oficiu.

Ei solicită majorarea onorariilor cuvenite avocaţilor, reglementarea prin protocol a onorariilor/remuneraţiilor cuvenite curatorilor, dar şi eliminarea practicii judecătorilor ori procurorilor de cenzurare a acestor onorarii.

Sursă: Mediafax
×
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close