Antena 3 CNN Actualitate Justiție Cristina Tarcea, reacție după criticile ministrului Justiţiei: ”Domnul ministru al Justiţiei se coboară până la nivelul meu”

Cristina Tarcea, reacție după criticile ministrului Justiţiei: ”Domnul ministru al Justiţiei se coboară până la nivelul meu”

Cristina Tarcea, reacție după criticile ministrului Justiţiei: ”Domnul ministru al Justiţiei se coboară până la nivelul meu”
24 Iul 2018   •   10:33

Cristina Tarcea a spus, marţi, întrebată despre acuzaţiile la adresa sa din partea ministrului Justiţiei, că ea nu poate comenta "cine cât înţelege şi cât poate să înţeleagă". 

Şefa instanţei supreme a mai afirmat că atunci când a spus că decizia în cazul revocării şefei DNA a fost politizată singura sa intenţie a fost să îşi exprime crezul că factorul politic trebuie să se ţină departe de autoritatea judecătorească, iar dacă acest lucru înseamnă a face politică, atunci face politică: "Dacă asta înseamnă a face politică, ei, bine, fac politică". 

De asemenea, întrebată dacă crede că a devenit o ţintă pentru Tudorel Toader, Cristina Tarcea a răspuns: "A, nu cred că domnul ministru al Justiţiei se coboară până la nivelul meu, sub nicio formă".

"Cu două zile înainte de odiosul interviu, Inspecţia Judiciară a solicitat tuturor instanţelor din ţară, inclusiv ICCJ, să prezinte situaţia hotărârilor restante. Să înţeleg de aici că Inspecţia Judiciară a făcut presiuni asupra judecătorilor? Exact acelaşi lucru l-am făcut şi eu", a declarat Cristina Tarcea, care a fost acuzată de presiuni asupra magistraţilor după ce a spus într-un interviu pentru Realitatea TV că le-a dat termen acestora ca până la 1 septembrie să motiveze toate deciziile. 

Întrebată dacă crede că a devenit o ţintă pentru Tudorel Toader, Cristina Tarcea a răspuns: "A, nu cred că domnul ministru al Justiţiei se coboară până la nivelul meu, sub nicio formă". 

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close