Antena 3 CNN Actualitate Justiție CSM acuză că Drulă atacă independența procurorilor DNA în dosarul vaccinurilor anti-COVID

CSM acuză că Drulă atacă independența procurorilor DNA în dosarul vaccinurilor anti-COVID

Consiliul Superior al Magistraturii  acuză că independența procurorilor din cadrul Direcției Naționale Anticorupție a fost încălcată, în urma declarațiilor liderului USR, Cătălin Drulă, cu privire la modul în care este instrumentat dosarul privind achiziția de vaccinuri anti-COVID.

CSM acuză că Drulă atacă independența procurorilor DNA în dosarul vaccinurilor anti-COVID
Sursa foto: Hepta | Mediafax Foto / Alexandru Dobre
de Redacția Antena 3 CNN    |    28 Noi 2023   •   17:08

Secția de procurori a constatat, în unanimitate, încălcarea independenţei DNA ”în raport cu afirmaţiile formulate, în sensul ca dosarul instrumentat de DNA este cel `mai mare malpraxis judiciar`”.

CSM consideră că acesta este ”un atac politic” la adresa procurorilor anticorupție, potrivit unui comunicat al acestora, citat de Agerpres.

"Secţia pentru procurori, respectând dreptul la opinie al fiecărui cetăţean, reiterează în mod categoric că activitatea de urmărire penală se desfăşoară numai de către organele abilitate în drept, în cadrul legal incident, precum şi cu respectarea independenţei procurorilor în privinţa soluţiilor adoptate în cauzele penale pe care le soluţionează şi a separaţiei puterilor în stat", se mai arată în comunicat.

Cătălin Drulă, președintele USR, a precizat, luni, că dosarul în care sunt vizați Vlad Voiculescu, Ioana Mihăilă și Florin Cîțu cu privire la achiziția de vaccinuri este ”cel mai mare malpraxis judiciar!” pe care l-a văzut de când a intrat în politică. Mai mult, liderul politic este de părere că acest dosar reprezintă ”un atac politic” la adresa Opoziției și susține că Vlad Voiculescu va rămâne pe lista de candidaţi ai USR pentru alegerile europarlamentare.

"Nu se potriveşte nimic în această poveste. Este cel mai mare malpraxis judiciar pe care l-am văzut de când sunt în politică. E un dosar - nu înţeleg de unde vine, am nişte bănuieli, despre unele dintre ele a scris şi presa. Înţeleg că domnul procuror de acolo are convingeri antivacciniste. Înţeleg că domnul Bologa, care a fost şeful DNA şi nu a fost destul de comod cu actuala Putere, a fost schimbat pentru că i s-a părut că acest dosar nu are structură, nu se susţine", a declarat Cătălin Drulă, la B1TV.

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close