Antena 3 CNN Actualitate Justiție CSM, mesaj de ultimă oră pe modificarea Codului: Nu acceptăm excesele de limbaj

CSM, mesaj de ultimă oră pe modificarea Codului: Nu acceptăm excesele de limbaj

CSM, mesaj de ultimă oră pe modificarea Codului: Nu acceptăm excesele de limbaj
15 Mai 2018   •   18:47

Consiliul Superior al Magistraturii susține modificările Codurilor Penale din Comisia Iordache, dar dezaprobă derapajele de limbaj ale parlamentarilor, din expunerea de motive.

„Consiliul Superior al Magistraturii s-a implicat în mod activ, potrivit competenţelor sale, în procesul legislativ de modificare a Codului penal şi a Codului de procedură penală, urmărind să se asigure respectarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale, dar şi realizarea unei justiţii eficiente, bazată pe proceduri predictibile.

În acest context, Consiliul a susţinut propunerile de modificare rezultate din consultarea sistemului judiciar, respingând acele amendamente care erau de natură să afecteze buna funcţionare a justiţiei ca serviciu în slujba cetăţenilor.

Fără a contesta dreptul constituţional al parlamentarilor de a propune amendamente, Consiliul Superior al Magistraturii nu poate accepta însă, excesele de limbaj din expunerea de motive în susţinerea unor astfel de amendamente, în cadrul acestei proceduri parlamentare.

Reiterând rolul constituţional al Consiliului, de garant al independenţei justiţiei, în spiritul unei colaborări interinstituţionale loiale, facem apel la abordarea cu responsabilitate a discursului public de către toţi partenerii de dialog.”, arată CSM, într-un comunicat.

×
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close