Antena 3 CNN Actualitate Justiție Culiță Sterp a fost luat pe sus de la Tribunalul din Cluj și dus la Parchet, într-un nou dosar

Culiță Sterp a fost luat pe sus de la Tribunalul din Cluj și dus la Parchet, într-un nou dosar

Cântărețul de manele Culiță Sterp a fost luat pe sus de la Tribunalul din Cluj și dus la Parchet pentru un dosar de înșelăciune.

Culiță Sterp a fost luat pe sus de la Tribunalul din Cluj și dus la Parchet, într-un nou dosar
Sursa foto: clujust.ro
de Alexandra Cojoianu    |    02 Mar 2023   •   19:02

Cântărețul de manele Culiță Sterp a fost luat, ieri, cu mandat de aducere de pe holul Tribunalului Cluj, unde se afla pentru o contestație, și dus la Parchetul de pe lângă Judecătoria Timișoara pentru a da declarație într-un dosar de înșelăciune.

Sterp se află la Tribunalul Cluj unde s-a judecat contestația împotriva măsurii controlului judiciar în dosarul pe care îl are că urmare a accidentului de circulație produs în noiembrie 2022. 

Când a ieșit din sală, îl așteptau polițiști care i-au prezentat mandatul și i-au spus că trebuie să-i însoțească la Timișoara. Cântărețul s-a conformat și a mers cu ei.

Culiță Sterp, reprezentat de avocatul Răzvan Trușcă de la cabinetul de avocatură Călin Budișan. a dat declarație la Parchetul Judecătoriei Timișoara într-un dosar de înșelăciune cu 87 de acte materiale.

Citește și: Judecătoria Cluj-Napoca a decis: Culiță Sterp poate părăsi țara

Este vorba despre un grup de cetățeni moldoveni care aveau paginile InsideTrade Invest și GreatTrade în care îi invitau pe oameni să investească bani pentru a cumpăr acțiuni.

Culiță Sterp și fratele său au promovat aceste platforme, la un moment dat, pe Instagram. Aparent, cei doi au fost plătiți pentru reclamă făcută, potrivit clujust.ro.

Frații Sterp au primit calitatea de suspecți în dosar și au fost lăsăți să plece acasă după declarații.

De asemenea, pe lângă Culiță Sterp au fost aduse la audieri 11 persoane și au fost instituite măsuri asigurătorii până la concurența sumei de 291.164,9 lei. 

În data de 01.03.2023 au fost efectuate percheziții în 11 locații de pe teritoriul României.

Comunicatul Parchetului Judecătoriei Timișoara:

”Într-un dosar penal înregistrat la nivelul Parchetului de pe lângă Judecătoria Timișoara în anul 2021, sub supravegherea procurorului din cadrul acestei unități de parchet, au fost efectuate acte de urmărire penală cu sprijinul Direcției de Operațiuni Speciale, Brigăzilor de Operațiuni Speciale Timișoara, Constanța, Iași, Cluj-Napoca, Albă Iulia, Direcției de Investigațîi Criminale, Serviciilor de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratelor Județene de Poliție Timiș, Iași, Constanța, Brașov, Hunedoara și Unității Teritoriale de Analiză a Informațiilor din cadrul Inspectoratului Județean de Poliței Timiș, pentru săvârșirea unor infracțiuni de înșelăciune în formă continuată, prev. și ped. de art. 244 al. 1 și 2 Cp, cu aplic. art. 35 al. 1 Cp.

În cadrul acestui dosar a fost constituită o echipă comună de anchetă formată din organe de urmărire penală din România și Republica Moldova, beneficiind de sprijinul EUROJUST (Agenția Uniunii Europene de Cooperare în Materie de Justiție Penală).

S-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de 11 suspecți și a fost pusă în mișcare acțiunea penală față de doi dintre aceștia, care au dobândit calitatea de inculpați."

×
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close