Antena 3 CNN Actualitate Justiție Darius Vâlcov s-ar ascunde de Poliţie, în Italia, unde ar avea o afacere

Darius Vâlcov s-ar ascunde de Poliţie, în Italia, unde ar avea o afacere

Darius Vâlcov, fost ministru de Finanţe, dat în urmărire generală de Poliţia din România, s-ar ascunde în Italia, acolo unde ar avea o afacere.

Darius Vâlcov s-ar ascunde de Poliţie, în Italia, unde ar avea o afacere
Sursa foto: Hepta | Mediafax Foto / Alexandru Dobre
de Ioana Mircea    |    03 Mai 2023   •   09:08

Înalta Curte de Casație și Justiție l-a condamnat pe fostul ministru de Finanțe, Darius Vâlcov, la şase ani de închisoare în "dosarul tablourilor". Sentința e definitivă.

Anchetatorii susţin că Vâlcov a primit peste un milion şi jumătate de euro pentru a semna un contract de infrastructură în Olt. Cu o parte din bani, acesta a cumpărat peste 120 de lucrări de artă.

Potrivit ultimelor date, Darius Vâlcov, unul dintre cei mai loiali colaboratori ai lui Liviu Dragnea, ar fi în Italia acum unde ar fi cerut drept de rezidență şi unde ar avea o afacere

Şi unul dintre complicii lui Darius Valcov, condamnat la patru ani şi şase luni cu executare, a fost şi el dat in urmărire națională după ce nu a fost găsit acasă.

Citeşte şi: Doi afaceriști din Olt au ajuns la Penitenciarul Craiova după ce au fost condamnați definitiv în același dosar cu Darius Vâlcov

În 2018, un complet de trei magistraţi de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în condamnase în primă instanţă pe Darius Vâlcov la opt ani de închisoare pentru corupţie.

Vâlcov este acuzat în două dosare penale aflate pe rolul instanţelor de un prejudiciu de aproape trei milioane de euro şi are sechestru pe bani şi bunuri în valoare de două milioane de euro.

El a fost trimis în judecată în 2015 în acest dosar. La perchezițiile făcute atunci de procurori, procurorii au găsit un seif pe care Darius Vâlcov îl ascunsese în casele mai multor cunoscuți sau parteneri de afaceri și în care se afla o adevărată comoară - peste un milion şi trei sute de mii de lei, 90.000 de euro, trei lingouri de aur, în greutate de trei kilograme, şi trei tablouri inscripţionate Renoir, Jean Cocteau şi, respectiv, Aurel Acasandrei.

 

×
Subiecte în articol: Darius Valcov
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close