Antena 3 Actualitate Justiție Decizie a Curţii Europene de Justiţie. Timpul petrecut pe drumul spre şi dinspre serviciu ar putea fi remunerat

Decizie a Curţii Europene de Justiţie. Timpul petrecut pe drumul spre şi dinspre serviciu ar putea fi remunerat

11 Sep 2015   •   16:26
Decizie a Curţii Europene de Justiţie. Timpul petrecut pe drumul spre şi dinspre serviciu ar putea fi remunerat
Sursa foto: Foto: people2people.com
O decizie a Curții Europene de Justiție spune că lucrătorii fără un birou fix ar trebui să solicite angajatorilor remunerație inclusiv pentru orele petrecute de acasă până la primul client și de asemenea, de la ultimul client spre casă.

Ar putea însemna, arată presa străină, că decizia are implicații majore pentru firmele care au ca angajați electricieni, tehnicieni pentru instalații de gaze, asistenți sociali sau agenți de vânzări care se deplasează direct la clienți, scrie euractiv.ro.

„Faptul că lucrătorii își încep ziua de lucru direct de la domiciliu este decizia angajatorilor și nu a angajaților”, arată Curtea Europeană de Justiție, potrivit The Independent, în timp ce Financial Times scrie că decizia a fost luată în contextul unui caz adus în instanță de angajații unei companii spaniole de servicii de securitate. 

Potrivit comunicatului oficial al Curții, prin decizia de joi, 10 septembrie, aceasta a hotărât ca în cazul în care lucrătorii nu au un birou fix unde lucrează și nici unul uzual, în fiecare zi între locuință și primul, respectiv ultimul client, așa cum stabilesc angajatorii, să fie considerat timp de muncă în spiritul Directivei europene în domeniu.

Citiţi mai mult pe euractiv.ro.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close