Antena 3 Actualitate Justiție Decizie Înalta Curte: Polițiștii de la Rutieră pot da amenzi pe baza informațiilor comunicate prin radio de colegi

Decizie Înalta Curte: Polițiștii de la Rutieră pot da amenzi pe baza informațiilor comunicate prin radio de colegi

de G.S.    |    30 Ian 2017   •   18:24
Decizie Înalta Curte: Polițiștii de la Rutieră pot da amenzi pe baza informațiilor comunicate prin radio de colegi
Sursa foto: Foto: Facebook / Politia Romana - www.politiaromana.ro

Poliţiştii de la Rutieră pot da amenzi pe baza informaţiilor comunicate prin radio de către operatorul radar, aflat în alt loc, a decis, luni, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Instanţa supremă a admis, luni, o sesizare privind pronunţarea unei hotărâri prealabile, formulată de Tribunalul Caraş-Severin într-un dosar deschis în anul 2014, în care un conducător auto, Ovidiu Costea, a dat în judecată IPJ Caraş Severin şi a solicitat judecătorilor să fie anulat procesul verbal prin care primise o amendă.

Instanţa supremă a decis că un poliţist rutier poate încheia procesul-verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiei pe baza informaţiilor comunicate prin radio de către operatorul radar, aflat în alt loc decât acela în care se află poliţistul.

"În interpretarea şi aplicarea dispoziţiilor art.109 din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, art.180 şi art.181 din Regulamentul de aplicare a OUG nr.195/2002, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr.1391/2006, cu modificările şi completările ulterioare, coroborate cu art.15 şi art.21 din Ordonanţa Guvernului nr.2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr.180/2002, cu modificările şi completările ulterioare, poliţistul rutier poate încheia procesul-verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiei pe baza informaţiilor comunicate prin radio de către operatorul radar, aflat în alt loc decât acela în care se află poliţistul rutier", se arată în hotărârea ÎCCJ.

Decizia este obligatorie, potrivit dispoziţiilor art.521 alin.(3) din Codul de procedură civilă.

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
x close