Antena 3 CNN Actualitate Justiție Descoperiți. Morți suspecte în cazul oamenilor care amenințau Sistemul

Descoperiți. Morți suspecte în cazul oamenilor care amenințau Sistemul

Descoperiți. Morți suspecte în cazul oamenilor care amenințau Sistemul
06 Oct 2018   •   23:13

Românii au ieșit în stradă împotriva abuzurilor, românii au ieșit în stradă împotriva sistemului, o parte a politicienilor spun că se luptă să destructureze acest sistem odios care a fost construit și consolidat spre o putere nemăsurată timp de mai bine de 10 ani.

Sistemul, însă, pare imposibil de spart. Poate pentru că a ajuns să fie pietrificat, ca o tumoră atât de mare și de adânc împlântată încât e aproape de imposibil de extirpat. Poate pentru că ascunde secrete atât de hidoase încât ar provoca un efect de domino și, până la cele mai înalte niveluri, oameni puternici sunt în stare de orice pentru a nu ajunge mulți ani la pușcărie. Iar cei care au dovezile se tem să vorbească. Și nu puține au fost cazurile când oameni care odată au activat în interiorul sistemului au acuzat că se tem pentru viața lor, că sistemul este dispus chiar să omoare pentru a-și acoperi atrocitățile.

Era reacția lui Sebastian Ghiță la câteva minute după apariția știrii că a murit Dan Condrea, patronul Hexi Pharma. Și nu era reacția unui cetățean oarecare. Dincolo de faptul că s-a demonstrat mai târziu cât de bine cunoștea Ghiță sistemul din interior și ce secrete puternice deținea, de a reușit imposibilul, să-l dea jos din funcție pe șeful operativ al SRI, generalul Coldea, dincolo de asta, Sebastian Ghiță vorbea în calitate de om cu funcție-cheie în conducerea Comisiei de Control al SRI. Ghiță a acuzat și mai târziu că se teme pentru viața sa dar pare că a reușit să-și negocieze calea de ieșire, prin dovezile bine puse la adăpost pe care să le țină ferecate în schimbul extracției din țară și fugii în Serbia. Alt exemplu, Alina Bica, fosta șefă a celui mai mare parchet din România, DIICOT, s-a plâns în fața instanței că se teme că va sfârși ca Sorin Crivăț, fost ofițer SRI mort în condiții suspecte în arest.

Și Bica a tăcut brusc și a reușit să se extragă spre Costa Rica. Acum e în arest acolo dar la fel a fost și Sebastian Ghiță, iar apoi cererea de extrădare a fost respinsă și a primit azil politic. Alții, însă, nu au avut la fel de mult noroc sau, poate, nu la fel de mult material de negociere?!

Familia miliardarului Dan Adamescu, odată cel mai bogat român, țipă și acum că acesta a fost omorât în închisoare miza fiind tăcerea acestuia dar și controlul asupra averii fabuloase iar fiul și nora au făcut și plângere penală în acest sens.

La fel țipa și soția lui Ovidiu Tender, alt fost lider al topului milionarilor, dar a tăcut când soțul său s-a apucat să scrie denunțuri.

Și astea sunt doar cele mai cunoscute exemple. Sistemul, însă, fiind presărat cu morți suspecte rămase fără vinovați trași la răspundere. Oameni care, la un moment sau altul, l-au încurcat.

Pe 8 august 2018, aproape de miezul nopții, presa afla vestea morții judecătorului Stan Mustață, la doar 3 luni distanță de o posibilă eliberare condiționată. Grav bolnav, familia susține că nu i s-au asigurat condițiile să fie tratat corespunzător și chiar anumite episoade suspecte i-ar fi grăbit sfârșitul.

×
Subiecte în articol: suspect morti Descoperiți
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close