Antena 3 CNN Actualitate Justiție Dezvăluiri incredibile din Comisia SRI. Claudiu Manda, despre cum se fabricau dosarele DNA

Dezvăluiri incredibile din Comisia SRI. Claudiu Manda, despre cum se fabricau dosarele DNA

Dezvăluiri incredibile din Comisia SRI. Claudiu Manda, despre cum se fabricau dosarele DNA
26 Dec 2018   •   18:25

Claudiu Manda, șeful Comisiei parlamentare de anchetă a SRI, a  făcut declarații incendiare despre traseul dosarelor care proveneau de la DNA și ajungeau ulterior în „câmpul tactic”.

„Vă spun eu cum se făceau dosarele. Se făceau declarații. Procurorii din subordinea lui Kovesi, că cei de ”elită” care răspundeau la comenzi și erau instruiți să ”paradească”, stabileau  cine va lua dosarul. Ulterior se luau note informative despre persoană luată în vizor. Apoi inventau sau nu un denunțător. Acesta, sub presiunea că-i ia familia, hărțuit și cu tehnică pe el, de cele mai multe ori, lua legătură cu ”țintă”.

În felul acesta o făceau, să vorbească(n.r. - persoană ”țintă”),  despre ce voiau procurorii să scrie în rechizitoriu. Ulterior, dosarul ajungea în instanță, la judecători. Făceau completurile cum voiau ei. Cu ce judecători doreau, adică cei dispuși să răspundă comenzilor. Erau aleși cei despre care se știa că se pot baza și decizia de condamnare era deja gata. Așa și-a luat doamna Kovesi ”Steaua Polară”, cu astfel de rechizitorii și dosare, a povestit Claudiu Manda, potrivit Național.

×
Subiecte în articol: dezvaluiri Claudiu Manda dosare DNA

ȘTIRI

Greva profesorilor continuă pe termen nelimitat! Oferta Guvernului a fost respinsă

Parteneri
A murit un cunoscut producător de film şi televiziune, într-un accident rutier cumplit
x close