Antena 3 CNN Actualitate Justiție Diana Şoşoacă, dosar penal la DIICOT. Senatoarea este acuzată că ar fi blocat vaccinarea la Iaşi

Diana Şoşoacă, dosar penal la DIICOT. Senatoarea este acuzată că ar fi blocat vaccinarea la Iaşi

Procurorii DIICOT fac cercetări în cazul de la centrul de vaccinare Răchiţeni, Iaşi, în care este implicată senatoarea Diana Şoşoacă, pentru comunicare de informaţii false. 

Diana Şoşoacă, dosar penal la DIICOT. Senatoarea este acuzată că ar fi blocat vaccinarea la Iaşi
Sursa foto: Hepta | Mediafax Foto / Alexandru Dobre
de Carmina Pricopie    |    07 Dec 2021   •   13:33

Incidentul a avut loc în septembrie, apoi DSP Iaşi a depus o plângere la Poliţie pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice, ulterior aceasta a ajuns la Parchetul General.

Pe la mijlocul lunii noiembrie, această plângere a ajuns la DIICOT Structura centrală.

Jurnalistul Antena 3, Carmina Pricopie, spune că, în urma unui răspuns oficial, a aflat că procurorii DIICOT fac cercetări in rem pentru comunicarea de informaţii false, pentru încălcarea articolului 404 din Codul penal.

Probabil că DIICOT va audia mai multe persoane pentru că acele imagini au fost în spaţiul public.

Procurorii DIICOT au ales o altă încadrare în acest dosar, alta decât cea care era la Parchetul General, astfel nu au mers pe tulburarea liniştii şi ordinii publice, ci pe comunicarea de informaţii false.

Diana Șoșoacă, ştiută ca antivaccinistă

Canalul de YouTube al Senatului a fost suspendat în trecut din cauza discursurilor Dianei Șoșoacă.

Intervențiile pe care senatoarea le-a avut la unele ședințe de plen au determinat administratorii YouTube să trimită mai multe sesizări contului de pe platformă al Senatului. Avertismente au mai fost trimise și în sesiunea parlamentară trecută, în primăvară.

O săptămână a fost blocat canalul de YouTube al Senatului după intervențiile Dianei Șoșoacă.

Reprezentanții YouTube spun că prin discursurile ei Diana Șoșoacă descurajează vaccinarea și aduce acuzații nefondate împotriva demersului de imunizare a populației.

×
Subiecte în articol: Diana Şoşoacă
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close