Antena 3 CNN Actualitate Justiție Documentele care închid scandalul Hexi Pharma

Documentele care închid scandalul Hexi Pharma

 Documentele care închid scandalul Hexi Pharma
27 Aug 2016   •   10:37

Jurnalistul Cătălin Tolontan publică trei acte oficiale care atestă diluarea dezinfectanților fabricați de Hexi Pharma.

"Există, în posesia Gazetei Sporturilor, trei acte oficiale despre concentrația Suprasept, de pe parcursul a trei ani diferiți. Întâi să vedem cine este domnul Suprasept.

PRODUSUL DE VÂRF AL HEXI PHARMA

Suprasept, rebotezat Hexio-Sept, este cel mai performant biocid al Hexi. El se folosește în sălile de operație, cele 2.000 despre care vorbește Alina Mungiu-Pippidi.

În ultimii 10 ani, 160 de autorități publice, marea majoritate spitale, au cumpărat Suprasept de la Hexi Pharma. Cifra e conformă datelor din SEAP furnizate ziarului de X-SPEND Consulting, o companie axată pe analiza licitațiilor publice.

Potrivit aprobării Comisiei Naționale de Biocide și a indicațiilor date către spitale, care se regăsesc și pe etichetă, Suprasept este folosit pentru „dezinfecția înaltă” a „instrumentarului și echipamentelor medicale prin imersie”.

De asemenea, el se folosește pentru „suprafețe și pavimente de orice tip din blocurile operatorii, secții de arși, secțiii de boli contagioase, săli de tratament, grupuri sanitare etc”.

Suprasept este un produs de „dezinfecție înaltă” ceea ce înseamnă că, în materie de dezinfecție chimică, categorie mai puternică decât cea în care se încadrează el nu există", scrie Tolontan.

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close