Antena 3 CNN Actualitate Justiție Expertiza privind tragedia de la Colectiv va fi realizată de INEC

Expertiza privind tragedia de la Colectiv va fi realizată de INEC

Expertiza privind tragedia de la Colectiv va fi realizată de INEC
24 Noi 2015   •   16:02

In cazul tragediei de la Colectiv, soldata cu 60 de decese si zeci de raniti grav, anchetatorii au audiat pana acum 230 de persoane. In acelasi dosar, 30 de persoane s-au constituit parte pe latura civila in ce priveste vatamarile corporale.

Conform ultimelor informatii detinute de Antena 3, la nivelul PICCJ s-a stabilit ca expertiza propriu zisa, privind modul in care s-a declansat incendiul de la Colectiv, sa fie realizata de INEC (Institutul National pentru Expertize Criminalistice), in parteneriat cu expertii de la Insemex Petrosani. Acuzatilor li s-a adus azi la cunostinta si faptul ca au dreptul sa isi numeasca expert-parte care sa participe la desfasurarea acestei expertize.

De asemenea, va mai fie realizata o alta expertiza privitoare la gradul de rezistenta la foc (incendiu) a constructiei. Anchetatorii urmaresc finalizarea anchetei pana la finele lunii decembrie 2015, dar evenimentele in cascada, mai precis decesele care survin din spitalele unde se afla internati ranitii, precum si finalizarea acestor expertize, ar putea prelungi data preconizata de procurorii Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie

×
Subiecte în articol: Club Colectiv inec
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close