Antena 3 CNN Actualitate Justiție Explicația șocantă oferită de un judecător unei victime a violenței domestice: „Nimeni nu te mai poate opri când iubești”

Explicația șocantă oferită de un judecător unei victime a violenței domestice: „Nimeni nu te mai poate opri când iubești”

Explicația șocantă oferită de un judecător unei victime a violenței domestice: „Nimeni nu te mai poate opri când iubești”
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
18 Apr 2019   •   11:15

Elena l-a cunoscut pe fostul ei soț la hotelul la care acesta lucrează. ”Părea un om normal, care își dorește o familie”, își amintește ea. A rămas însărcinată jumătate de an mai târziu și cei doi au avut nunta în aceeași zi cu botezul fetiței lor.

Asta se întâmpla în 2015. Prima violență a fost în noiembrie 2016. Cearta a pornit de la ceva banal. Dar reacția lui a fost îngrozitoare: a strâns-o de gât, a bruscat-o. Elena l-a dat atunci afară. Dar tot ei i-a părut rău, pentru că era frig. L-a sunat și i-a spus să se întoarcă. ”A fost ok la început, dar apoi s-a transformat într-un monstru”, spune Elena. A fost doar începutul.

Când a ajuns în instanță, femeia a primit o explicație halucinantă chiar de la persoana care trebuia să îi facă dreptate. ”Dacă doamna s-a obişnuit cu injuriile, cu ameninţările şi după ce a făcut o dată, a văzut că e înjurată, amenințată şi îi provoacă o stare de temere… (…) Să-mi fie cu iertare, dar dacă nu merge mai departe cu gândirea şi dacă nu găseşte o soluţie onorabilă, ne punem şi noi întrebarea firească, de ce s-a supus acestei umilinţe?” ”Unii oameni, când iubesc, nu-i mai opreşte nimic, nici legea, nici judecătorul, nici preotul şi cu atât mai puţin familia. Dacă își ascultau familia, omenirea nu beneficia de povestea lui Romeo şi Julieta. De când e făcută lumea aşa se întâmplă lucrurile” ”Mă deranjează orice zâmbet al victimei violenţei în familie. Orice zâmbet îmi afişaţi şi oricât de distractivă vi s-ar putea părea procedura şi starea în care vă aflaţi, acest zâmbet face cât 50 de probe. (…) Controlați-vă ticurile nervoase!”, se arată în stenograma din proces, potrivit Libertatea. 

×
Subiecte în articol: victima violenta domestica
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close