Antena 3 CNN Actualitate Justiție FACIAS a dat în judecată IML și cere adevărul despre infecțiile nosocomiale

FACIAS a dat în judecată IML și cere adevărul despre infecțiile nosocomiale

Fundația pentu Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) a atacat cu recurs decizia pe fond a instanței în procesul împotriva Institutului de Medicină Legală „Mina Minovici”.

FACIAS a dat în judecată IML și cere adevărul despre infecțiile nosocomiale
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    09 Oct 2023   •   12:37

FACIAS a cerut informații despre numărul pacienților morți din cauza infecțiilor nosocomiale. Primul termen al recursului este astăzi.

Instanța a decis împotriva FACIAS pe fond, însă reprezentanții FACIAS anunță că nu se vor opri până când adevărul nu va fi cunoscut.

„FACIAS a dat în judecată Institutul de Medicină Legală „Mina Minovici” (IML) pentru refuzul de a furniza informațiile publice cu privire la numărul de persoane care au avut de suferit sau au decedat din cauza infecțiilor nosocomiale contactate în unitățile sanitare din România.

Solicitarea făcută de FACIAS în acest sens s-a izbit de un zid de indiferență la INML, acolo unde nu a primit nici măcar un număr de înregistrare.

Demersul făcut de FACIAS, dincolo de natura informațiilor solicitate, care sunt de interes public, este de a determina autoritățile să elaboreze normele metodologice de aplicare a legii 3/2021, privind prevenirea, diagnosticarea și tratamentul infecțiilor asociate asistenței medicale din unitățile medicale și din centrele rezidențiale pentru persoanele adulte aflate în dificultate din România. Aceste norme esențiale nu au fost elaborate nici până astăzi.

FACIAS va continua demersurile în acest sens indiferent de piedicile care vor apărea”, spune FACIAS într-un comunicat de presă.

×
Subiecte în articol: FACIAS
Parteneri
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close