Antena 3 CNN Actualitate Justiție Florin Secureanu a fost adus la instanță. Fostul director al Spitalului ”Malaxa” vrea să fie liber

Florin Secureanu a fost adus la instanță. Fostul director al Spitalului ”Malaxa” vrea să fie liber

Florin Secureanu a fost adus la instanță. Fostul director al Spitalului ”Malaxa” vrea să fie liber
16 Dec 2016   •   11:28

Fostul director al Spitalului ''Malaxa'' Florin Secureanu a fost adus, vineri dimineaţa, la Curtea de Apel Bucureşti, unde se va judeca contestaţia sa la decizia instanţei de a-l aresta preventiv, într-un dosar în care este acuzat de DNA de luare de mită şi delapidare. 

Pe 10 decembrie, Tribunalul Bucureşti a decis arestarea preventivă pentru 30 de zile a fostului manager de spital, însă Florin Secureanu a făcut contestaţie şi le cere judecătorilor să fie cercetat în libertate. 

Potrivit DNA, Florin Secureanu a conceput şi a pus în aplicare o schemă prin care, timp de peste şapte ani, a sustras aproape zilnic sume de bani din casieria unităţii medicale pe care a condus-o. 

"Suspectul Secureanu Adrian Florin a deţinut funcţia de manager al Spitalului clinic Nicolae Malaxa din Bucureşti, în perioada 2007 până la data de 29 noiembrie 2016, fiind numit în funcţie de către Primăria Municipiului Bucureşti, autoritate publică în subordinea căreia se află spitalul. În perioada mai 2009 - noiembrie 2016, suspectul Secureanu Adrian Florin a conceput şi a pus în aplicare o schemă prin care sustrăgea repetat (aproape zilnic) sume de bani din casieria spitalului", susţin procurorii. 

Anchetatorii mai arată că s-au emis facturi pentru un număr de 1.075 de zile, ceea ce ar însemna că directorul şi-a însuşit în 1.075 de zile sume de bani din patrimoniul spitalului. Suma totală astfel delapidată a fost evaluată la 1.944.594 de lei, care reprezintă prejudiciu cauzat unităţii medicale. 

"Pentru a justifica în documentele financiar-contabile ale instituţiei publice sumele de bani astfel delapidate, suspectul Secureanu Adrian Florin a cerut personalului din cadrul serviciilor din subordinea sa (serviciul financiar-contabil, serviciul achiziţii, serviciul administrativ) să întocmească în fals documente justificative (facturi şi chitanţe). În acest scop, directorul spitalului s-a folosit de două societăţi comerciale cu un comportament fiscal neadecvat, care figurau fictiv ca furnizori de consumabile IT şi prestatori de servicii de reparaţii şi mentenanţă calculatoare ai spitalului", menţionează DNA. 

Din cercetări a rezultat că, în realitate, cele două societăţi nu au avut niciodată contracte cu Spitalul "Malaxa", nu au prestat niciun serviciu şi nu au livrat niciun fel de bunuri instituţiei publice. 

Procurorii mai susţin că în perioada 20 mai 2011 - noiembrie 2016, în mod repetat, Florin Secureanu a pretins unei societăţi comerciale, care avea atribuite contracte de achiziţie directă cu spitalul, să-i plătească o serie de deplasări pe care el şi apropiaţi ai săi le făceau în străinătate şi în ţară. Astfel, societatea respectivă a plătit unei agenţii de turism peste 800.000 de lei pentru un număr de 470 de deplasări ale suspectului şi ale apropiaţilor săi. 

"Serviciile turistice de care a beneficiat managerul spitalului şi apropiaţii săi, plătite de societatea care avea contracte cu spitalul, au constat în achiziţionarea de bilete avion, cazare, închirieri auto, mic dejun, etc. Destinaţiile au fost variate, atât în Europa, America, Asia, cât şi în România", mai spune DNA. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Florin Secureanu eliberare
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close