Antena 3 CNN Actualitate Justiție Fost Avocat al Poporului: CCR nu poate anula o Ordonanță de Urgență

Fost Avocat al Poporului: CCR nu poate anula o Ordonanță de Urgență

Fost Avocat al Poporului: CCR nu poate anula o Ordonanță de Urgență
01 Feb 2017   •   10:45

Gheorghe Iancu, profesor de drept constituțional și fost Avocat al Poporului, într-o intervenție la un post de televiziune, a declarat că o sesizare a CSM la Curtea Constituțională privind un conflict între autoritățile statului, nu se poate obține o anulare a Ordonanței de Urgență.

"Conflictul juridic de natură constituțională se declanșează, este sesizat de Curte, iar Curtea stabilește că este conflict. Atât, și că s-a produs un conflict între autorități.

Curtea stabilește și măsurile de rerezolvare dar nu de anulare a actului. Președintele Klaus Iohannis este chitit pe o anumită problemă  și trebuie să o rezolve, din dispoziția cui nu știu. Din punctul de vedere al activității acesteia de a emite ordonanțe, Guvernul are competența. Că a făcut-o noaptea, că a făcut-o ziua, a făcut-o când a avut timp. De altfel, și tehnocrații au procedat la fel cu ordonanțele de urgență. Ei nu fac decât să aplice ce a spus Curtea Constituțională, nimic altceva. Tot CCR a stabilit și cu abuzul în serviciul, și cu plafonul sumei de bani", a declarat Gheorghe Iancu, potrivit DC News.

×
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close