Antena 3 CNN Actualitate Justiție Fostul primar al Ploieștiului, condamnat la trei ani de închisoare pentru corupție. Decizia este definitvă

Fostul primar al Ploieștiului, condamnat la trei ani de închisoare pentru corupție. Decizia este definitvă

Fostul primar al Ploieștiului, condamnat la trei ani de închisoare pentru corupție. Decizia este definitvă
Sursa foto: Foto: captura Youtube
21 Noi 2017   •   17:18

Fostul primar al Ploieştiului Iulian Bădescu a fost condamnat definitiv, marţi, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la trei ani de închisoare cu suspendare, într-un dosar în care este acuzat de săvârşirea unor fapte de corupţie, legate printre altele şi de modul în care a fost finanţată echipa de fotbal Petrolul Ploieşti. 

Iniţial, Bădescu primise la instanţa de fond o pedeapsă de trei ani cu executare, însă un complet de cinci judecători de la ÎCCJ a decis marţi o condamnare cu suspendare, cu un termen de încercare de şapte ani. 

În plus, Bădescu a fost obligat să plătească în solidar cu Oana Cristina Iacob daune civile de 8 milioane lei către Unitatea Administrativ Teritorială Municipiul Ploieşti. Bădescu va achita 75% din această sumă, iar Oana Cristina Iacob - 25%. 

Bădescu a primit trei ani pentru abuz în serviciu, doi ani şi şase luni pentru luare de mită, trei luni pentru folosirea influenţei de către o persoană care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid în scopul obţinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite. De asemenea, el a fost achitat pentru efectuarea de operaţiuni financiare ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia deţinută în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite. 
 

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close