Antena 3 CNN Actualitate Justiție Fostul procuror Vasile Şelaru a fost condamnat la cinci ani de închisoare într-un dosar al DNA

Fostul procuror Vasile Şelaru a fost condamnat la cinci ani de închisoare într-un dosar al DNA

Fostul procuror Vasile Şelaru a fost condamnat la cinci ani de închisoare într-un dosar al DNA
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    03 Mar 2017   •   11:26

Fostul procuror vasluian Vasile Şelaru, care a activat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vaslui, a fost condamnat de magistraţii Curţii de Apel Iaşi la cinci ani, o lună şi 10 zile de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Sentinţa dată joi de magistraţii Curţii de Apel Iaşi nu este definitivă.

În luna iulie a anului 2014, Vasile Şelaru a fost arestat preventiv, fiind acuzat că a primit bani şi cazare într-un imobil pe litoral pentru a interveni pe lângă alţi magistraţi în vederea soluţionării favorabile a unui dosar.

Potrivit procurorilor DNA, „în cauză există date şi probe din care rezultă suspiciunea rezonabilă potrivit căreia, la sfârşitul anului 2013, inculpatul Şelaru Vasile, în considerarea influenţei pe care o avea asupra mai multor magistraţi de la instanţele de control judiciar din judeţul Iaşi, i-a promis unei persoane că va efectua anumite demersuri, în sensul soluţionării favorabile a unei cereri de recurs”.

„În acest context, a solicitat cu împrumut suma de 13.000 de lei fără a se stabili un termen clar de restituire. După aproximativ 2-3 săptămâni de la acordarea împrumutului inculpatul Şelaru Vasile a restituit suma de 5.000 de lei, iar diferenţa de 8.000 de lei a fost păstrată pentru continuarea demersurilor respective. La data de 27.05.2014, inculpatul Şelaru Vasile, lăsând impresia că are influenţă asupra unui ofiţer de poliţie din cadrul IPJ Vaslui, care avea spre soluţionare o cerere de avizare a unei firme de pază, a solicitat suma de 700 de lei, pentru a-l determina pe ofiţerul respectiv să rezolve favorabil acea cerere”, a informat DNA.

Potrivit anchetatorilor, la data de 29 mai 2014, inculpatul a promis unei persoane că va interveni pe lângă un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă

În prezent, Şelaru lucrează ca avocat în judeţul Botoşani, unde şi-a mutat domiciliul.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Surpriza la spitalul Pantelimon: O asistentă ar fi modificat dozele
x close