Antena 3 CNN Actualitate Justiție Guvernul îl aduce pe Klaus Iohannis în fața instanței

Guvernul îl aduce pe Klaus Iohannis în fața instanței

Guvernul îl aduce pe Klaus Iohannis în fața instanței
Sursa foto: Foto: Facebook
18 Ian 2019   •   14:16

Guvernul îl aduce pe Klaus Iohannis în faţa judecătorilor. Procesul în care ministrul Apărării contestă prelungirea mandatului şefului statului major, Nicolae Ciucă, va avea loc pe 29 ianuarie, la Curtea de Apel Bucureşti. 

Este vorba despre Curtea de Apel Bucureşti care a stabilit pentru 29 ianuarie primul termen al judecării procesului în care Ministerul Apărării Naţionale solicită anularea decretului semnat de preşedintele Klaus Iohannis, prin care a fost prelungit mandatul şefului Statului Major al Apărării (SMAp), generalul Nicolae Ciucă.

Pe 28 decembrie 2018, preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că a semnat un decret prin care îi prelungeşte mandatul generalului Nicolae Ciucă la conducerea Statului Major al Apărării. 

Tot atunci, Iohannis preciza că nu a fost aprobată propunerea făcută de ministrul Apărării, Gabriel Leş, privind numirea generalului Dumitru Scarlat la şefia Statului Major al Apărării. 

Ulterior, Ministerul Apărării a depus o plângere prealabilă la Administraţia Prezidenţială, prin care solicita revocarea decretului din 28 decembrie 2018. 

×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close