Antena 3 CNN Actualitate Justiție Guvernul României, chemat în instanță: FACIAS solicită elaborarea de urgență a normelor pentru Legea Tinerilor!

Guvernul României, chemat în instanță: FACIAS solicită elaborarea de urgență a normelor pentru Legea Tinerilor!

Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) a acționat în instanță Guvernul României pentru că de aproape 20 de ani tărăgănează elaborarea normelor de aplicare pentru o legea dedicată încurajării dezvoltării tinerilor din România.

Guvernul României, chemat în instanță: FACIAS solicită elaborarea de urgență a normelor pentru Legea Tinerilor!
Sursa foto: Getty Images | Chris Ryan
de Georgiana Adam    |    01 Noi 2023   •   13:02

Legea Tinerilor, promulgată în 2006, a fost creată cu scopul de a sprijini dezvoltarea tinerilor români, oferindu-le facilități și încurajând antreprenoriatul. Printre prevederile sale, legea își propunea să faciliteze inițiativele antreprenoriale ale tinerilor, să furnizeze cursuri gratuite de inițiere în domeniul managementului și să acorde facilități fiscale pentru societățile înființate de tineri.

Cu toate acestea, în ciuda promisiunilor, legea a rămas neaplicată din cauza lipsei normelor de implementare.

Deși cadrul legislativ prevede un termen de 60 de zile pentru elaborarea normelor de aplicare, acest termen a fost ignorat de Guvern, care nu a reușit să le elaboreze nici măcar la 17 ani după adoptarea legii. Astfel, potențialele beneficii prevăzute de lege nu pot fi accesate de tineri, afectându-le dezvoltarea și potențialul de contribuție la economia națională.

Repercusiunile indolenței guvernamentale

Neglijarea aplicării acestei legi are repercusiuni serioase asupra tinerilor și a economiei românești. Tinerii, care ar fi putut beneficia de sprijin în demararea propriilor afaceri sau în formarea profesională, sunt lăsați fără resurse și fără cadrul legal care să le faciliteze inițiativele.

Acest lucru nu numai că descurajează spiritul antreprenorial al tinerilor, dar privează și economia românească de inovație și de crearea de noi locuri de muncă.

×
Subiecte în articol: FACIAS
Parteneri
Noua fabrică din România care se deschide după Paște
x close