Antena 3 Actualitate Justiție Instanța a decis. Ce se întâmplă cu copilul Irinei Cristescu și al milionarului Hector Bitar

Instanța a decis. Ce se întâmplă cu copilul Irinei Cristescu și al milionarului Hector Bitar

de M.Z.    |    14 Mai 2016   •   12:02
Instanța a decis. Ce se întâmplă cu copilul Irinei Cristescu și al milionarului Hector Bitar
Sursa foto: Foto: captura Antena 3

Curtea de Apel București a decis vineri ca Alessia, fetița Irinei Cristescu și a milionarului mexican Hector Bitar de la Pena, să rămână în România, potrivit agerpres.ro.

Curtea de Apel București a admis recursurile declarate de mamă și de către procurori și a respins cererea de înapoiere a fetiței în Mexic formulată de tatăl ei, astfel încât copilul rămâne în România.

În anul 2011, Irina Cristescu l-a întâlnit pe arhitectul Hector Bitar de la Pena, nepotul magnatului mexican Carlos Slim, unul dintre cei mai bogați oameni din lume. Cei doi s-au căsătorit l-a scurt timp, iar Irina Cristescu a rămas însărcinată.

După ce a născut-o pe Alessia, femeia susține că arhitectul mexican ar fi devenit violent cu ea, iar la un moment dat a citit un mesaj în telefonul soțului, în care acesta discuta cu un criminal despre răpirea fetiței și uciderea mamei. Acela a fost momentul în care a decis să revină în România, luând și fetița cu ea.

Hector Bitar de la Pena a deschis un proces împotriva femeii și a acuzat-o de răpire internațională de copii.

În luna februarie 2016, Tribunalul București a admis acțiunea tatălui și a decis ca Alessia să fie înapoiată la reședința lui Hector Bitar de la Pena din Mexic. Irina Cristescu a făcut recurs la Curtea de Apel București și a avut câștig de cauză.

Pe 17 februarie, membrii Comisiei pentru cercetarea abuzurilor, corupției și pentru petiții din Camera Deputaților au primit-o în audiență pe Irina Cristescu.

La audiere, deputatul Mircea Man, președintele comisiei, a declarat că va face toate demersurile legale pentru a o ajuta pe Irina Cristescu să păstreze custodia fetiței sale, Alessia.

Cu acel prilej, purtătorul de cuvânt al familiei Cristescu, Corina Vințan, a declarat că Irina a plecat din Mexic "sub amenințarea morții", în condiții dramatice.

"A cerut sprijinul Ambasadei României din Mexic, ambasadei americane, au fost evacuate de urgență din Mexic, au aterizat în Huston (SUA), unde au intrat sub protecția poliției americane și FBI-ului, au fost adăpostite trei zile, după care, fiind cetățeni români și neavând motiv și posibilitate să stea pe o viză turistică în SUA, au fost puse pe un avion și trimise în România. Din momentul în care au venit în România, Alessia a devenit cetățean român și din acel moment au curs procesele", a susținut Vințan.

Corina Vințan a mai subliniat că dorește să afle motivele care au stat la baza deciziei de returnare a copilului în Mexic, în condițiile în care "există o Ordonanță președințială care a acordat deja custodia exclusivă Irinei Cristescu, tot în România".

×
Subiecte în articol: Mexic carlos slim

Ați resimțit creșterea punctului de pensie de la 1 ianuarie 2022? Cât ar trebui să fie pensia în România pentru o viață normală? Dezbate subiectul împreună cu noi pe grupul de Facebook Ştiri Antena 3

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close