Antena 3 Actualitate Justiție Instanţa a dispus o expertiză medico-legală în cazul lui Vişinescu. Torţionarul va afla dacă poate fi tratat în închisoare

Instanţa a dispus o expertiză medico-legală în cazul lui Vişinescu. Torţionarul va afla dacă poate fi tratat în închisoare

18 Aug 2017   •   10:49
Instanţa a dispus o expertiză medico-legală în cazul lui Vişinescu. Torţionarul va afla dacă poate fi tratat în închisoare

Curtea de Apel Bucureşti a decis, vineri, din oficiu, că Institutul de Medicină Legală Mina Minovici, să facă o expertiză medicală şi să stabilească dacă torţionarul Alexandru Vişinescu poate fi tratat în reţeaua medicală a sistemului penitenciar, potrivit news.ro.

Vişinescu a făcut o cerere de întrerupere a pedepsei pe motive medicale şi nu a fost prezent în sala de judecată.

La termenul de vineri, avocatul lui Vişinescu a depus dosarul medical al clientului său, după care judecătorul a pus în discuţie efectuarea unei expertize medico legale care să precizeze dacă Vişinescu suferă de o boală care nu poate fi tratată în regim de detenţie.  

Apărătorul acestuia a declarat că este de acord cu această expertiză şi a mai precizat că în acest moment, fostul comandant de penitenciar are nevoie de însoţitor permanent.

Următorul termen a fost stabilit pentru 12 septembrie, până când ar trebui să fie gata şi expertiza dispusă de instanţă.

Alexandru Vişinescu, fostul comandant al Penitenciarului Râmnicu Sărat, a fost condamnat definitiv, în 10 februarie 2016, la 20 de ani de închisoare în dosarul în care a fost găsit vinovat de crime împotriva umanităţii, decizia fiind o premieră din punct de vedere judiciar. Vişinescu este primul inculpat care a fost condamnat pentru fapte comise cu peste 50 de ani în urmă.

 

×
Subiecte în articol: instanta tortionar expertiza tratat

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close