Antena 3 CNN Actualitate Justiție Ion Iliescu, prima reacție după punerea sub urmărire penală

Ion Iliescu, prima reacție după punerea sub urmărire penală

Ion Iliescu, prima reacție după punerea sub urmărire penală
Sursa foto: Foto: Agerpres
24 Dec 2016   •   17:09

Fostul preşedinte, Ion Iliescu a primit o lovitură imensă înaintea Crăciunului. Procurorii militari îl acuză de crime împotriva umanităţii în Dosarul Mineriadei din iunie 1990. Iliescu a avut prima reacţie după anunţul dureros de vineri.

"Voi fi chemat, voi dialoga, voi raspunde, care este problema?", a afirmat Iliescu, spunand ca parchetul cerceteaza, probabil, in urma primirii unor sesizari. "Nu este prima data cand se agita chestiile astea. Ce dovezi? Dar care este problema? E o chestiune care s-a petrecut in 1990, am trecut peste ea, am avut alternative la guvernarea tarii. Vor oamenii sa..., probabil au primit ceva solicitari sa cerceteze. Sa cerceteze, care este problema? Voi fi chemat, voi dialoga, voi raspunde, care este problema? Nu este nicio problema. Eu stiu care este ratiunea redeschiderii discutiei, ca este o treaba care s-a petrecut acum douazeci si sapte de ani, dar ma rog. Probabil au primit sesizari, oamenii sunt datori sa cerceteze, sa duca lucrurile pana la capat", a declarat Ion Iliescu, anunţă Digi 24.

Intrebat daca are ceva sa isi reproseze din acea perioada, Iliescu a spus: "Eu nu am sa-mi reprosez nimic din nicio perioada".

Parchetul Militar a anuntat punerea in miscare a actiunii penale in Dosarul Mineriadei pentru crime impotriva umanitatii impotriva lui Ion Iliescu, Virgil Magureanu, Petre Roman, Gelu Voican Voiculescu, Miron Cozma si Adrian Sarbu, oamenii cu cele mai mari funcţii în stat în 1990. Potrivit procurorilor, in perioada 11 - 15 iunie, inculpatii au decis, organizat si coordonat un atac generalizat si sistematic, lansat impotriva unei populatii civile, respectiv impotriva manifestantilor din Piata Universitatii din Bucuresti, precum si a populatiei municipiului Bucuresti.

×
Subiecte în articol: Ion Iliescu reactie Dosarul Mineriadei
Parteneri
Meteorologii au anunțat când scăpăm de ploi
x close