Antena 3 Actualitate Justiție Judecătorul care l-a umilit pe Gheorghe Mencinicopschi, cercetat de Inspecția Judiciară

Judecătorul care l-a umilit pe Gheorghe Mencinicopschi, cercetat de Inspecția Judiciară

22 Noi 2016   •   18:38
Judecătorul care l-a umilit pe Gheorghe Mencinicopschi, cercetat de Inspecția Judiciară
Sursa foto: Foto: Agerpres

În şedinţa în care s-a decis eliberarea doctorului Gheorghe Mencinicopschi, judecătorul i-a ţinut acestuia un discurs halucinant despre moarte. Inspecția Judiciară s-a autosesizat imediat, iar judecătorul este cercetat pentru vorbele șocante pe care le-a spus. Urmează să se stabilească dacă omul legii va fi sau nu sancționat.

"La pronunțarea hotărârii ați fost prezent și ați mulțumit spunând că nu credeți că veți mai trăi opt ani și sunteți obligat să trăiți ca să duceți hotărârea dată de judecător... și iată că după doi ani... ne vedem față în față. Dacă este să vă țineți promisiunea, trebuie să mai trăiți vreo șase ani" a spus judecătorul în ședință.

Apoi, judecătorul l-a întrebat dacă știe cine a murit în ziua când Ioan Gyuri Pascu a pierit, iar Gheorghe Mencinicopschi a răspuns negativ. Judecătorul a continuat: "A murit Ioan Gyuri Pascu. Avea 55 de ani. Avea o fetiță mică. 55 de ani... atât i-a dat Dumnezeu. Dumnezeu greșește uneori. Dumneavoastră aveți 77 de ani şi vă urez să vă ţineţi promisiunea. Dacă omul intră în puşcărie el şi iese. Depinde cum. Rata de mortalitate în puşcărie nu e aşa mare ca în libertate. Ambulanţa e la 2 minute şi nu se moare de atac de cord în puşcărie. În libertate nu se întâmplă aşa".

Tribunalul Ilfov a decis definitiv eliberarea condiționată din închisoare a fostului director general al Institutului de Cercetări Alimentare (ICA) Gheorghe Mencinicopschi, după ce acesta a executat 2 ani și o lună din cei 8 ani primiți în dosarul privatizării frauduloase a ICA.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close