Antena 3 CNN Actualitate Justiție Jurnalistul prezentat de DNA drept șantajist nu a fost arestat. Două instanțe au stabilit că acuzațiile nu se susțin

Jurnalistul prezentat de DNA drept șantajist nu a fost arestat. Două instanțe au stabilit că acuzațiile nu se susțin

Jurnalistul prezentat de DNA drept șantajist nu a fost arestat. Două instanțe au stabilit că acuzațiile nu se susțin
21 Apr 2016   •   09:44

UPDATE: 

Julien Tanase a fost dus la Tribunalul Mures, cu propunere de arestare preventiva in 12 aprilie 2016, dar solicitarea DNA a fost respinsa de judecatorul de drepturi si libertati Virgil Ogrean, care a dispus instituirea masurii controlului judiciar fata de ziarist. Incheiera a fost contestata de procurorii DNA, insa fara succes. Judecatorul Szots Lehel Barna de la Curtea de Apel Targu Mures a respins, luni 18 aprilie 2016, a decis lasarea in libertate a lui Julien Tanase, modificand doar masurile dispuse in controlul judiciar, in sensul de a-i interzice acestuia sa ia legatura cu un anumit martor.

Judecatorul Virgil Ogrean: „Din probele administrate pana in prezent nu reiese cu claritate suspiciunea rezonabila ca inculpatul a savarsit infractiunea de santaj... comportamentul denuntatorului poate fi interpretat si prin prisma dorintei acestuia de a se razbuna pe inculpat pentru ceea ce i se intamplase in 2012”

Astfel, judecatorul Virgil Ogrean de la Tribunalul Mures a stabilit ca propunerea DNA de arestare preventiva pe 30 de zile a lui Julien Tanasa este neintemeiata, din probele administrate nesustinandu-se cu claritate suspiciunea rezonabila ca acesta a savarsit infractiunea de santaj. Judecatorul a stabilit ca in cazul de fata nu a existat o actiune de constrangere efectiva, care sa fie exercitata prin violenta sau amenintare.

Citiți pe Luju.ro despre CAT DE USOR POATE DISTRUGE DNA UN OM - Inca un dosar in care procurorii au fortat arestarea fara probe iese la iveala. Jurnalistul Julien Tanasa a fost prezentat de DNA drept santajist, insa doua instante au stabilit ca acuzatiile nu se sustin

----

Julien Tănasă a fost reținut pentru șantaj de procurorii Serviciului Teritorial Târgu Mureș al DNA, urmând să fie prezentat marți în fața instanței cu propunere de arestare preventivă.

Victima șantajului și totodată denunțător în dosar este un candidat la postul de primar dintr-o comună a județului Mureș, potrivit unui comunicat al DNA transmis Agerpres.

"În cursul lunii martie 2016, unui viitor candidat la primăria unei comune din județul Mureș (denunțător în cauză), i s-a propus printr-un intermediar ajutorul unui jurnalist pentru a câștiga alegerile locale din anul în curs, lucru cu care viitorul candidat a fost de acord. Astfel, la data de 24 martie 2016, într-un restaurant din Luduș, denunțătorul s-a întâlnit cu suspectul Tănasă Julien, pe care l-a recunoscut ca fiind același jurnalist care, în urmă cu 4 ani, l-a denigrat în publicația sa, avantajându-l și favorizându-l pe contracandidat să câștige acele alegeri", se precizează în comunicat.

Cu ocazia întâlnirii de la Luduș, jurnalistul i-a dat de înțeles denunțătorului că a primit bani în urmă cu patru ani, când l-a sprijinit pe contracandidatul său, fără să precizeze însă ce sumă primise de la persoana respectivă.

"În același context, pentru a-i face același serviciu, suspectul Tănasă Julien i-a cerut denunțătorului suma totală de 3.500 euro, asigurându-l totodată că va câștiga fără dubiu alegerile cu ajutorul acțiunilor sale pe care le va îndrepta împotriva celui pe care-l ajutase să devină primar în urmă cu 4 ani.

În continuare, suspectul Tănasă Julien i-a mai spus denunțătorului că, în urmă cu 4 ani, procedase în aceeași manieră și cu alți candidați la funcțiile de primar din alte trei comune", se mai arată în comunicat.

La începutul lunii aprilie, jurnalistul i-a transmis denunțătorului că dacă nu îi va aduce suma de bani cerută, redusă în urma negocierilor la 2.500 euro, va stabili o înțelegere cu contracandidatul său și va avea grijă din nou ca acesta să câștige alegerile locale.

De asemenea, denunțătorul urma să fie denigrat din nou în publicația electorală care urma să fie difuzată în comună, atât prin prezentarea unor fapte neadevărate, cât și a unora adevărate, dar cu caracter compromițător.

Pe 11 aprilie, denunțătorul i-a remis lui Julien Tănasă suma de 2.500 euro, moment în care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

Suspectul a fost reținut pentru 24 de ore și va fi prezentat la Tribunalul Mureș cu propunere de arestare preventivă.

×
Subiecte în articol: jurnalist
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close