Antena 3 CNN Actualitate Justiție Kovesi: Am lăudat şi voi lăuda în continuare activitatea DNA Ploieşti

Kovesi: Am lăudat şi voi lăuda în continuare activitatea DNA Ploieşti

Kovesi: Am lăudat şi voi lăuda în continuare activitatea DNA Ploieşti
16 Feb 2017   •   14:34

Procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi, a declarat joi că a lăudat şi va lăuda în continuare activitatea DNA Ploieşti, deoarece procurorii de acolo au avut o activitate meritorie, informează Agerpres.

Prezentă la bilanţul activităţii DIICOT pe anul 2016, Kovesi a fost întrebată de jurnalişti cum comentează înregistrările în care a apărut procurorul Mircea Negulescu de la DNA Ploieşti.

”Domnul Negulescu şi-a cerut încetarea activităţii de la DNA în cursul zilei de ieri. Este o verificare disciplinară pe rolul Inspecţiei Judiciare. Inspecţia Judiciară va stabili dacă a vorbit un procuror sau altcineva. Nu pot să fac alte comentarii, având în vedere această cercetare disciplinară care a fost deschisă. (...) Laud activitatea DNA Ploieşti, am lăudat-o şi o să o laud în continuare, câtă vreme colegii de acolo şi-au făcut treaba. Faptul că este o cercetare disciplinară în curs nu înseamnă că procurorii DNA nu şi-au făcut treaba. Haideţi să aşteptăm rezultatul Inspecţiei, să vedem dacă a fost un procuror implicat în acea discuţie sau nu, să vedem ce s-a întâmplat. Colegii de la Serviciul Teritorial Ploieşti au avut anul trecut o activitate meritorie şi faptul că această cercetare disciplinară a fost deschisă nu înseamnă că ei nu au lucrat”, a spus Kovesi.

Mircea Negulescu, unul dintre procurorii care instrumentează dosarul Ponta - Ghiţă - Blair, a cerut miercuri încetarea activităţii în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, după ce în presă au apărut înregistrări audio cu o discuţie între două persoane, una dintre acestea fiind prezentată drept Negulescu

×
Subiecte în articol: mircea negulescu DNA Laura Codruta Kovesi
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close