Antena 3 CNN Actualitate Justiție Kovesi, despre Dragnea: Nu cred că poate să spună cineva că a fost favorizat într-un fel sau altul

Kovesi, despre Dragnea: Nu cred că poate să spună cineva că a fost favorizat într-un fel sau altul

Kovesi, despre Dragnea: Nu cred că poate să spună cineva că a fost favorizat într-un fel sau altul
27 Oct 2017   •   12:58

Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, consideră nefondate afirmaţiile cu privire la favorizarea liderului PSD Liviu Dragnea în cazul unor anchete care îl vizau, în condiţiile în care acesta a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie în două dosare, într-unul fiind deja condamnat definitiv.

„Cât priveşte inculpatul despre care se face vorbire, să nu uităm că a fost trimis în judecată în 2013, după ce eu am preluat mandatul la DNA a fost condamnat într-un dosar, a fost din nou trimis în judecată într-un alt dosar. Adică, nu cred că poate să spună cineva că a fost favorizat într-un fel sau altul, cel puţin nu atâta timp cât eu am deţinut funcţia de procuror şef al DNA", a declarat Kovesi într-un interviu în cadrul interviurilor (web-talks) din cadrul proiectului Once Upon a Time in Romania, dezvoltat de Iniţiativa România şi Friedrich Naumann Foundation Southeast Europe, cu sprijinul Embassy of Canada to Romania, Bulgaria, and Moldova. 

Şefa DNA a adăugat că instituţia pe care o conduce nu a ţinut cont niciodată de funcţiile pe care le deţin sau le-au deţinut cei anchetaţi.

„Pot să vă spun că orice inculpat, indiferent de funcţia pe care a avut-o, de notorietatea sau de averea pe care a avut-o, DNA-ul şi-a făcut treaba şi a aplicat legea, fără să facem deosebiri între un inculpat care deţine o anumită poziţie sau nu deţine o anumită poziţie", a precizat Laura Codruţa Kovesi.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Kovesi Dragnea interviu
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close