Antena 3 CNN Actualitate Justiție Kovesi l-ar putea ancheta pe Băsescu. OLAF și DNA cercetează un proiect PMB aprobat de fostul președinte, pe vremea când era primarul Capitalei

Kovesi l-ar putea ancheta pe Băsescu. OLAF și DNA cercetează un proiect PMB aprobat de fostul președinte, pe vremea când era primarul Capitalei

Kovesi l-ar putea ancheta pe Băsescu. OLAF și DNA cercetează un proiect PMB aprobat de fostul președinte, pe vremea când era primarul Capitalei
25 Oct 2019   •   14:13

Oficiul European de Luptă Antifraudă (OLAF) al UE și Direcția Națională Anticorupție (DNA) din România efectuează cercetări cu privire la o posibilă infracțiune de deturnare de fonduri europene în cadrul unui proiect al Primăriei Municipiului București, aprobat și început în mandatul de primar general al fostului președinte Traian Băsescu.

Proiect PMB suspect de deturnare de fonduri UE

Proiectul cu pricina este unul de dotare cu utilități a zonei de nord a Capitalei, de care ar fi beneficiat omul de afaceri Puiu Popoviciu, aflat în prezent la Londra și condamnat definitiv în 2017 la 7 ani de închisoare pentru complicitate la abuz în serviciu și dare de mită în dosarul Ferma Băneasa, au declarat, pentru Profit.ro, surse juridice.

Omul de afaceri Puiu Popoviciu, principalul beneficiar

Potrivit legislației europene, dat fiind că este vorba de bani din bugetul Uniunii Europene, speța ar putea ajunge, fie de la OLAF, fie de la procurorii români, la noul Parchet European condus de fosta șefă a DNA Laura Codruța Kovesi, după operaționalizarea deplină a noii instituții.

Proiectul intrat în vizorul organelor penale și antifraudă a fost inițiat în mandatul de primar al Capitalei al lui Traian Băsescu și prevedea accesarea de fonduri prin programul Coeziune Economică și Socială PHARE 2001-2002. Terenurile pe care s-au construit utilitățile și drumurile au fost donate Municipiului București de către Băneasa Investments SA, firmă controlată indirect de Popoviciu. În procesul civil, instanța de judecată a anulat respectivele contracte de donație.

Cei de la OLAF nu au infirmat și nici confirmat explicit informația, invocând exigența de a proteja "confidențialitatea oricărei posibile investigații și a posibilelor proceduri judiciare subsecvente, datele personale și drepturile procedurale".

 

×
Subiecte în articol: Laura Codruta Kovesi
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close