Antena 3 CNN Actualitate Justiție Liviu Dragnea a pierdut procesul cu Comisia Europeană la Tribunalul UE

Liviu Dragnea a pierdut procesul cu Comisia Europeană la Tribunalul UE

Fostul președinte al PSD, Liviu Dragnea, a pierdut procesul de la Tribunalul UE, în cadrul căruia a depus o plângere în legătură cu ancheta Tel Drum de la DNA, deschisă în urma unor cercetări OLAF.

Liviu Dragnea a pierdut procesul cu Comisia Europeană la Tribunalul UE
Sursa foto: Hepta
de S.T.    |    27 Mai 2020   •   15:42

După ce DNA a anunţat, în 2017, că Dragnea este pus sub acuzare în cauza Tel Drum, fostul lider PSD a făcut o serie de solicitări către OLAF, care i-au fost respinse.

Ulterior, Dragnea s-a plâns Comisiei Europene cu privire la ancheta făcută de OLAF, însă răspunsul nu a fost favorabil.

Acum, el a atacat acel răspuns şi a cerut Tribunalului UE să constate că a avut loc o încălcare a regulamentelor europene şi i-a fost afectat dreptul la apărare. El mai spune că nu i-a fost acordată prezumţia de nevinovăţie şi nici nu i-a fost permis accesul la documentele din ancheta OLAF.

Audiere cu probleme pentru Liviu Dragnea. Fostul lider PSD a declarat că e ținut ilegal în închisoare

Însă, decizia Tribunalului UE arată că dispoziţiile din regulament nu conferă dreptul persoanelor fizice, chiar dacă sunt vizate direct, să ceară OLAF să-şi cerceteze propria anchetă (care a stat la baza dosarului Tel Drum) pentru a verifica dacă au fost respectate regulamentele europene.

Judecătorii UE mai precizează că Dragnea nu poate susţine că refuzul OLAF de a deschide o investigaţie în privinţa unei anchete iniţiale în cazul Tel Drum i-a afectat drepturile.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: Liviu Dragnea tribunal plangere
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close