Antena 3 CNN Actualitate Justiție Liviu Dragnea, reacție după motivarea instanței privind condamnarea sa

Liviu Dragnea, reacție după motivarea instanței privind condamnarea sa

Liviu Dragnea, reacție după motivarea instanței privind condamnarea sa
08 Feb 2017   •   18:44

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, spune că i se pare ciudat că imediat după ce a depus contestaţia la tribunal a apărut motivarea deciziei Înaltei Curţi prin care a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare în dosarul "Referendumul", adăugând că acea contestaţie merge mai departe. 

"Am văzut doar ştirea (în legătură cu motivarea deciziei ÎCCJ din dosarul 'Referendumul' - n.r.). Am vorbit cu doamna avocat şi sigur că mâine o să ia de la arhiva Înaltei Curţi această motivare. Este ciudat, după ce am depus contestaţia la tribunal a apărut brusc şi această motivare. Sigur, contestaţia noastră merge mai departe, judecătorii sunt chemaţi să vadă legalitatea deciziei. Nu vreau să mă pronunţ mai mult pentru că doamna avocat trebuie să vadă motivarea Curţii, doar remarc că, dacă nu făceam acea contestaţie, nu apărea imediat această motivare. O să vedem şi noi cine a semnat această motivare. Cei care au semnat aveau dreptul legal? Pentru că sunt nişte prevederi foarte clare în legislaţia aferentă", a declarat Liviu Dragnea, miercuri, la Palatul Parlamentului. 

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dat publicităţii miercuri motivarea deciziei din 22 aprilie 2016 prin care Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv de un complet condus de Livia Stanciu la doi ani închisoare cu suspendare, în legătură cu organizarea şi desfăşurarea referendumului din 29 iulie 2012. 

Liviu Dragnea şi-a folosit abuziv autoritatea şi influenţa de care se bucura în cadrul partidului pentru a denatura rezultatul scrutinului electoral prin recurgerea la mijloace nelegale - se arată în motivarea deciziei ÎCCJ.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Liviu Dragnea condamnare motivare
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close