x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Fii alături de noi!

Lovitură pentru Rovana Plumb: ÎCCJ a dispus ca fostul ministru să fie cercetat de procurori pentru abuz în serviciu

de S.T.   •   15 Noi 2017   •   12:47
Lovitură pentru Rovana Plumb: ÎCCJ a dispus ca fostul ministru să fie cercetat de procurori pentru abuz în serviciu 534
Foto: Rovana Plumb/Facebook

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus ca fostul ministru Rovana Plumb să fie cercetată de Parchetul General pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, după ce judecătorii au admis o plângere depusă de fostul director al Romsilva Ion Dumitru.

„Admite, în parte, plângerea formulată de petentul Dumitru Ion împotriva ordonanţei nr. 582/P/2016 din data de 26.05.2017 a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Secţia de urmărire penală şi criminalistică, pe care o desfiinţează în ceea ce priveşte soluţia de clasare sub aspectul comiterii de către intimata Plumb Rovana, în calitatea sa de ministru al Mediului şi Schimbărilor Climatice, a infracţiunii de abuz în serviciu prev. de art. 246 din Codul penal din 1969 cu aplic. art. 5 Cod penal (fapta de la pct.1 din ordonanţă). Trimite cauza la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Secţia de urmărire penală şi criminalistică, în vederea completării urmăririi penale sub aspectul săvârşirii de către intimata Plumb Rovana, în calitatea sa de ministru al Mediului şi Schimbărilor Climatice, a infracţiunii de abuz în serviciu prev. de art. 246 din Codul penal din 1969 cu aplic. art. 5 Cod penal”, se arată în decizia instanţei.

Ion Dumitru a depus o plângere împotriva Rovanei Plumb, pe care o acuză de abuz în serviciu, deoarece l-ar fi concediat în anul 2013 din funcţia de director al Romsilva, după ce el a primit o condamnare de trei ani cu suspendare.

Procurorii au clasat dosarul, însă Ion Dumitru a cerut Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie să-i oblige pe procurori să redeschidă ancheta.

De asemenea, Ion Dumitru cere să-i fie plătite drepturile salariale pe ultimii patru ani şi să fie reîncadrat la Romsilva.

În iunie 2013, Ion Dumitru, fost deputat PSD şi fost manager-director general al RNP - Romsilva, a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare, pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu în dosarul Romsilva II.

Ion Dumitru era acuzat de DNA că a aprobat cumpărarea unui utilaj greu din Ucraina, care de fapt era un vehicul de tip militar model 1978, construit pe un şasiu de tanc tip T34. Utilajul a costat 294.330 de dolari, în timp ce preţul real a fost de 6.250 de dolari (adaos de 1.744%).

Ulterior, Ion Dumitru a obţinut la Tribunalul Bucureşti anularea condamnării de trei ani închisoare cu suspendare, după decizia Curţii Constituţionale privind abuzul în serviciu.

Sursă: Agerpres
sati