Antena 3 CNN Actualitate Justiție Lucian Onea, fostul şef al DNA Ploieşti, a fost pus sub urmărire penală de PÎCCJ

Lucian Onea, fostul şef al DNA Ploieşti, a fost pus sub urmărire penală de PÎCCJ

Lucian Onea, fostul şef al DNA Ploieşti, a fost pus sub urmărire penală de PÎCCJ
25 Iul 2018   •   18:03

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a transmis, miercuri, că procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de fostul procuror Onea Lucian.

Onea este urmărit penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de participaţie improprie, sub forma complicităţii, la săvârşirea infracţiunii de inducere în eroare a organelor judiciare, represiune nedreaptă şi cercetare abuzivă.

Potrivit unui comunicat de presă al instanţei supreme, procurorii au reţinut că, în anul 2015, inculpatul Onea Lucian, la acea dată procuror-şef în cadrul DNA Ploieşti, “a participat la constrângerea unui martor (ameninţându-l în mod direct că o va inculpa pe sora  acestuia într-o cauză penală) să întocmească în fals o sesizare pe un alt nume şi tabele/liste cu alegători din Republica Moldova, documente din care să rezulte că alegătorii ar fi primit bani drept mită electorală.  Documentele au fost expediate prin fax şi poştă din Chişinău la Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti”, potrivit news.ro.

În data de 22 mai, Lucian Onea a demisionat de la conducerea DNA Ploieşti.

×
Subiecte în articol: lucian onea DNA Ploieşti urmarire penala
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close