Antena 3 CNN Actualitate Justiție Maricel Păcuraru, patronul Realitatea TV, urmează să fie trimis în judecată pentru preluarea ilegală a televiziunii

Maricel Păcuraru, patronul Realitatea TV, urmează să fie trimis în judecată pentru preluarea ilegală a televiziunii

Maricel Păcuraru, patronul Realitatea TV, urmează să fie trimis în judecată pentru preluarea ilegală a televiziunii
de S.T.    |    02 Apr 2018   •   15:45

Omul de afaceri Maricel Păcuraru fost pus sub urmărire penală pentru preluare ilegală a postului de televiziune Realitatea TV. Informația a fost confirmată în direct la Antena 3, de avocata lui Sorin Ovidiu Vîntu, Mariana Ștefan.

Alături de Păcuraru mai sunt cercetate alte trei personae, a precizat avocata Ștefan, luni, în direct la Antena 3. „Lucrurile nu se vor opri aici”, a mai spus ea.

Anunțul vine în contextul în care fostul patron al trustului Realitatea Media Sorin Ovidiu Vîntu îi acuza pe Elan Schwartzenberg și Cozmin Gușă de faptul că i-ar fi furat televiziune.

"În momentul în care statul român a pornit atacul asupra mea motivul principal al lui Băsescu a fost Realitatea. Îl deranja teribil Realitatea. Motivul partenerilor strategici era altul și îl vom discuta. Am încercat să protejez acest trust de presă apelând la niște oameni în care la momentul acela aveam încredere. Unul dintre ei a fost domnul Elan Schwartzenberg, care s-a dovedit în final a fi un escroc. Am trecut compania proprietară pe Realitatea printr-un contract de trustee la domnul Elan Schawartzenberg, contract de trustee este familiar termenul pentru telespectatori. Deci domnul Elan nu a deținut niciodată Realitatea, grupul Realitatea.

După eșecul cu domnul Elan, am încercat același cu om căruia credeam că îmi datorează din punct de valoare moral enorm, micul escroc Gușă. Gușă este un fel de peștișor, nu știu dacă știti ce înseamnă parazitul. În ocean se strecoară prin colții rechinului un fel de peștișori mici care ciugulesc din colții rechinului resturile. Ăsta este Gușă. Cu Voiculescu la început, cu Adrian Năstase, cu Băsescu, cu mine, acum îl ciugulește pe Vizer. Acest escroc a avut în proprietate printr-un contract de trustee grupul Realitatea. Ceea ce ați difuzat dumneavoastră este o gâlceavă între ei doi escroci: domnul Elan Schwartzenberg- măcar ăla e un escros simpatic- și domnul Gușă. Niciunul dintre ei nu a deținut trustul Realitatea.

Și-au trecut grupul de presă ca și o altă companie PetromService, o companie foarte valoaroasă, pe numele lor cu complicitatea unui jucător sindic, a altori judecători sindici, a unei doamne de la Registrul Comerțului și cu planul direct al SRI prin domnii Coldea și acum susținută această operațiune ilegală de către actualul SRI cu domnul Hellvig și așa mai departe", a declarat SOV.

Dosar la DNA de aproape cinci ani

În octombrie 2013, DNA anunța că a început urmărirea penală față de SCHWARTZENBERG FABIAN, IONESCU DANIELA MADI, HOFMAN MONICA, RADU ADRIAN, VÎLSAN ADRIAN MARIAN, BĂTRÎNACHE TAMARA, NADOLU IOANA, NEAGOE GERALDINA, STĂNCESCU CARMEN, referitor la implicarea acestora în fapte care se circumscriu infracțiunilor de spălarea banilor, complicitate la înșelăciune, bancrută frauduloasă, abuz în serviciu contra intereselor persoanelor sub forma complicității, a participației improprii sau a tentativei, fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Din rezoluția de începere a urmăririi penale a rezultat faptul că există date și indicii temeinice potrivit cărora în cursul anilor 2011 și 2012, învinuiții (aparent acționari majoritari sau acționari minoritari) au derulat acțiuni infracționale pentru influențarea deciziilor în cadrul procedurii insolvenței, în mod direct sau prin persoane fizice ori juridice interpuse, în scopul influențării deciziilor referitoare la SC „Realitatea Media” SA și preluării controlului asupra acestei.

Scopul urmărit de fiecare dintre învinuiții din cauză a fost asigurarea controlului asupra deciziilor luate în cursul procedurii insolvenței, astfel încât să înscrie o sumă cât mai mare în tabelul creanțelor care determina schimbarea componenței Comitetului Creditorilor al societății aflate în insolvență și a numărului de membri.

Astfel, din probele administrate în cauză a rezultat că demersurile infracționale au fost derulate pe două paliere:
Pe un palier, demersurile infracționale au fost derulate de un învinuit care, deși avea doar calitatea de persoană interpusă, s-a erijat în patron și a solicitat intrarea în insolvență. Apoi, folosindu-se de persoane juridice ori fizice interpuse, s-a erijat în creditor al SC „Realitatea Media” SA și, sub pretextul finanțării acesteia, prin mărirea succesivă a creanței (prin înscrieri de contracte de cesiune ori facturi fictive în contabilitate) a urmărit să se înscrie în tabelul definitiv al creanțelor cu 52% din totalul creanțelor și a urmărit înstrăinarea mărcilor Realitatea Media.
Potrivit probelor administrate, suma inițială de 5.000.000 euro folosită pentru creditarea SC „Realitatea Media” SA provenea din evaziune fiscală sau din contracte fictive de împrumut.
Pe un alt palier, demersurile infracționale au fost derulate și de alte persoane - acționari minoritari - care, în complicitate cu persoane fizice și persoane juridice, au falsificat, prin antedatare, contracte de cesiune, iar prin interpuși, au înregistrat modificări fictive ale structurii acționariatului pe care le-au depus la Oficiul Registrului Comerțului. Faptele au fost desfășurate în același scop al obținerii unor foloase bănești.

La o zi distanță de acest comunicat, tot DNA anunța că procurorii efectuează acte de urmărire penală față de următoarele persoane: AMARIȚEI MIREL MIRCEA, PĂCURARU MARICEL, BARBU SORIN IONUȚ.

Din probele administrate până în prezent, s-a stabilit că cei trei învinuiți, în cadrul procedurii insolvenței SC Realitatea Media, au derulat acțiuni infracționale, inclusiv prin antedatarea contractelor de cesiune, cu scopul de a prejudicia societatea respectivă.
 

 

 

×
Subiecte în articol: om de afaceri Esential urmarire penala
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close