Antena 3 CNN Actualitate Justiție De la Monte Carlo la mătură. Ce s-a ales de milionarii obligați de instanțe să dea cu bidineaua

De la Monte Carlo la mătură. Ce s-a ales de milionarii obligați de instanțe să dea cu bidineaua

De la Monte Carlo la mătură. Ce s-a ales de milionarii obligați de instanțe să dea cu bidineaua
Sursa foto: Foto: pixabay.com
10 Apr 2016   •   11:59

Inculpaţi mari obişnuiţi să facă milioane de euro fără prea mare bătaie de cap şi, mai ales, fără să dea socoteală nimănui, îşi doresc brusc să muncească în folosul comunităţii, cînd se văd ameninţaţi cu puşcăria.

Milionari, proxeneţi, traficanţi de influenţă îşi descoperă brusc pasiunea pentru ...mătură.

Soţia dispărutului Codruţ Marta, supranumită şi matroana VIP-urilor, este unul dintre condamnaţii găsiţi vinovaţi de fapte grave dar care au scapat de inchisoare. Andreea Marta a fost găsită vinovată de proxenetism. A primit 3 ani cu suspendare şi a fost obligată să presteze 95 de ore de muncă in folosul comunităţii la Agentia pentru Ocuparea Fortei de Munca Bucuresti. Instanţa i-a confiscat şi suma de 10.000 de euro, bani pe care reţeaua de prostituţie pusă pe picioare de soţia lui Codruţ Marta îi scotea dintr-un singur sejur la Monte Carlo din traficarea fetelor racolate pentru milionari sau politicieni.

Trei ani cu suspendare a primit şi Rudel Obreja. De la conducerea Federaţiei Române de Box, Obreja a fost nevoit să-şi seteze pe gps-ul de la maşină sediul ADP sector 2. A fost găsit vinovat de trafic de influenţă în dosarul milionului de euro pe care l-ar fi cerut lui Sorin Ovidiu Vîntu să intervină la un judecător. Instanţa l-a condamnat la 90 de zile e muncă fără plată.

Cei patru arestaţi din dosarul Microsoft legaţi doi cîte doi cu cătuşe i-au implorat pe judecători să-i pună la muncă, chipurile, să-şi repare greşeala. La ultimul termen al procesului, au fost copleşiţi brusc de regrete, după ce au furat împreună 18 milioane de euro.

Singurul căruia judecătorii i-au îndeplinit dorinţa de a munci a fost omul de afaceri Dumitru Nicolae zis Niro. El a fost singurul din lotul Cocoş care a primit pedeapsă cu suspendare şi 90 de zile de muncă. Pedeapsa încă nu e definitivă, aşa că probabil încă nu este cazul ca milionarul să se grăbească să muncească.

Singura condamnată surprinsă cu mătura în mînă pare să fie nu mai puţin celebra Izaura. Fiica lui Bercea Mondial a fost condamnată pentru că a încercat să mituiască un gardian de la închisoarea tatălui său. Izaura Anghel a primit un an şi 4 luni cu suspendare şi 120 de ore în folosul comunităţii, la Primăria Drăgăneşti-Olt dar şi la liceul şi grîădiniţa din localitate.

 

×
Parteneri
Un băiat de 14 ani a murit electrocutat la clubul de canotaj din Orșova
x close