Antena 3 CNN Actualitate Justiție Ministrul Justiției continuă seria declarațiilor halucinante: Judecătorii împart justiție, nu dreptate

Ministrul Justiției continuă seria declarațiilor halucinante: Judecătorii împart justiție, nu dreptate

Ministrul Justiției continuă seria declarațiilor halucinante: Judecătorii împart justiție, nu dreptate
Sursa foto: Foto: VideoNews
08 Mar 2016   •   19:56
Ministrul Justiției, Raluca Prună, continuă seria declarațiilor halucinante. Prună a declarat marți, la Timișoara, că interesul public este unul justificat, însă "anumite judecăți de valoare care se fac în spațiul public", "uneori cu privire chiar la judecători", fragilizează sistemul judiciar.

'Cred că cea mai mare vulnerabilitate a sistemului judiciar din România vine din interesul public pentru sistemul judiciar, dintr-o percepție și atitudine a noastră, a publicului, față de sistemul judiciar. Puterea judecătorească este o putere în stat, o autoritate, și-i datorăm respect. Cred că, de multe ori, discutăm în spațiul public cu lipsa care s-ar cuveni pentru o putere a statului. Cred că trebuie o mai bună raportare la o putere foarte importantă în oricare stat de drept. (...). Sigur că, în măsura în care Justiția este un serviciu public, interesul public este unul justificat, însă anumite judecăți de valoare care se fac în spațiul public, uneori cu privire chiar la judecători, care au și ei un nume, sunt și ei oameni, sunt în cetate, eu consider că, uneori, asemenea intervenții, judecăți de valoare, fragilizează sistemul judiciar', a declarat ministrul Justiției, Raluca Prună, într-o conferință de presă

Întrebată de jurnaliști dacă erorile magistraților nu fragilizează Justiția, ministrul Raluca Prună a răspuns că judecătorii 'împart justiție, nu dreptate'.

'Există erori și aici, și în alte societăți, chiar mai mature decât la noi, dar există mijloace de îndreptare a acestor erori. Și posibilitatea unei erori care, statistic, este foarte redusă, nu cred că ne dă nouă, publicului beneficiar al acestui serviciu public, Justiția, dreptul de a face atât de multe judecăți de valoare câte facem astăzi în România', a afirmat ministrul Justiției.

Subiectul a fost dezbătut în ediția de marți a emisiunii La Ordinea Zilei, realizată de Dana Grecu, la Antena 3.

Deputatul Eugen Nicolicea a observat că doamna Prună este într-o gravă eroare de terminologie.

Doamna vorbește despre sistemul judiciar, noțiune care nu există. Cred că se referea la autoritatea judecătorească. Sunt primele articole din Constituție. Dar de ce să ne încurcăm în finețuri, nu? (…) ”


×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close