Antena 3 CNN Actualitate Justiție Ministrul Justiției, atac dur la adresa DNA: Românii au văzut cum se fac dosarele

Ministrul Justiției, atac dur la adresa DNA: Românii au văzut cum se fac dosarele

Ministrul Justiției, atac dur la adresa DNA: Românii au văzut cum se fac dosarele
20 Dec 2018   •   09:06

Atac devastator al lui Tudorel Toader la adresa DNA. Ministrul Justiţiei spune că înregistrările cu Anca Jurma, şefa interimară a DNA, au scos la iveală felul în care se făceau dosarele penale aici, pe principiul „Dormi liniștit că statul veghează pentru tine”, iar în spatele cortinei se ascund probleme foarte grave. 

„După doi ani de când sunt ministru, am constatat și m-am convins, ați văzut că au ieșit la suprafață multe nereguli. Grav este că astfel de dialog s-a purtat. Este bine până la urmă că ați văzut, că românii au văzut cum se fac dosarele. Tu dormi liniștit și de-o dată afli că în spatele cortinei... Să cunoaștem realitataea ca să știm ce avem de făcut. Au ieșit la suprafață lucruri grave. Înregistrarea este a unei realități. Grav este că s-a purtat un astfel de dialog. Este bine că românii au văzut cum se fac dosarele.

Tu te bucuri de prezumția de nevinovăție... dormi liniștit că statul veghează la libertățile și drepturile fundamentale și deodată afli că, în spatele cortinei, cei care dispun de libertatea ta fac lucruri din acestea. Nu este posibil așa ceva. Partea bună este că cunoaștem libertatea pentru a ști ce avem de făcut. Luăm măsuri de intrare în normalitate. Nu vreau decât un lucru: să se respecte drepturile și libertățile, să ai garanția că magistrații nu abuzează, să ai garanția și că omul vinovat va fi tras la răspundere penală”, a spus Tudorel Toader.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a spus miercuri despre înregistrarea cu discuţia dintre procurorii DNA, că este regretabil faptul că „se întâmplă aşa ceva”.

Înregistrarea apărută în spaţiul public, în care protagoniste sunt actuala şefă a DNA, Anca Jurma, şi procurorul Florentina Mirică, a creat agitaţie în sistemul judiciar.

Procurorul-şef interimar al DNA, Anca Jurma, a comentat miercuri apariţia în spaţiul public a înregistrărilor, precizând că este vorba doar de o discuţie cu o colegă despre revitalizarea activităţii instituţiei.

Citește și: Anca Jurma, reacție după înregistrările explozive: Am avut o discuție profesională cu o colegă, încercam să căutăm împreună căi de revitalizare a activității DNA

×
Subiecte în articol: dosare DNA tudorel toader
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close