Antena 3 CNN Actualitate Justiție Ministrul Justiţiei: Săptămâna viitoare prezint Parlamentului raportul de evaluare a activităţii DNA

Ministrul Justiţiei: Săptămâna viitoare prezint Parlamentului raportul de evaluare a activităţii DNA

Ministrul Justiţiei: Săptămâna viitoare prezint Parlamentului raportul de evaluare a activităţii DNA
15 Feb 2018   •   15:34

Update: Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat, joi, că săptămâna viitoare va prezenta în Parlament raportul de evaluare privind activitatea DNA, a DIICOT şi a Ministerului Public. El a ţinut să precizeze că înainte de a accepta postul de ministru a primit garanţii de neimplicare a factorului politic în activitatea Ministerului Justiţiei, fapt care s-a respectat şi se respectă şi în prezent.

Ministrul Justiţiei a susţinut o declaraţie de presă, în care a ţinut să vorbească despre vizita pe care a făcut-o în Japonia şi pe care, "deşi urmau şi alte întrevederi", a fost nevoit să o întrerupă la solicitarea premierului Viorica Dăncilă, "date fiind dezbaterile din spaţiul public referitoare la funcţionarea sistemului judiciare".

El a spus că înaintea şedinţei de Guvern de astăzi a avut o discuţie cu premierul, care i-a solicitat să facă publică evaluarea sa privind activitatea Ministerului Public.

Ministrul Justiţiei a afirmat că, potrivit legii, va prezenta în Camerele reunite ale Parlamentului raportulul de evaluare a activităţii Ministerului Public, DIICOT şi DNA.

"Prezentarea acestui raport contituie o obligaţie a ministrului Justiţiei", a spus Toader.

El a ţinut să precizeze că înainte de a accepta postul de ministru a primit garanţii de neimplicare a factorului politic în activitatea Ministerului Justiţiei, fapt care se respectă: "Înainte de a accepta demnitatea de ministru al Justiţiei am discutat cu liderii coaliţiei de guvernare. Am primit garanţii de neimplicare a factorului politic în activitatea Ministerului, în deciziile pe care le voi lua ca ministru al Justiţiei, ceea ce s-a respectat şi se respectă şi în prezent".
viewscnt

Știre inițială: Tudorel Toader a revenit în ţară mai devreme decât era programat, iar joi va participa la şedinţa de Guvern. Ministrul Justiţiei se afla într-o vizită oficială în Japonia ce trebuia să se termine la finalul acestei săptămâni.

Tudorel Toader, ministrul Justiției, este așteptat joi să facă un anunț important, în cadrul ședinței de Guvern, în legătură cu Laura Codruța Kovesi, șefa DNA.

Declarațiile sale vor fi LIVE pe Antena 3 și antena3.ro de la ora 18.00.

×
Subiecte în articol: tudorel toader DNA Laura Codruta Kovesi
Parteneri
El este tânărul de 27 de ani, ucis pe o stradă din Suceava!
x close