Antena 3 Actualitate Justiție Monica Macovei: Pericolul OUG 13 nu a trecut, doar a fost mutat la Parlament

Monica Macovei: Pericolul OUG 13 nu a trecut, doar a fost mutat la Parlament

de M.Z.    |    08 Feb 2017   •   23:05
Monica Macovei: Pericolul OUG 13 nu a trecut, doar a fost mutat la Parlament
Sursa foto: Foto: Intact Images

Europarlamentarul Monica Macovei a declarat miercuri că ”ordonanţa hoţilor-OUG 13” trebuie respinsă prin vot în Parlament, arătând că pericolul a rămas cât timp ordonanţa de abrogare-OUG 14 nu este adoptată prin lege, completată şi modificată astfel încât să nu existe nicio portiţă de procedură sau juridică de a fi atacată la Curtea Constituţională. 

”Pericolul a rămas cât timp ordonanţa de abrogare-OUG 14 nu este adoptată prin lege de Parlament, completată şi modificată astfel încât să nu existe nicio portiţă de procedură sau juridică de a fi atacată la Curtea Constituţională. Tot astfel, ordonanţa hoţilor-OUG 13 trebuie respinsă prin vot în Parlament. Legea de aprobare a OUG 14 trebuie să conţină articolele care aplică decizii ale CCR şi prevederi ale Directivei europene privind prezumţia de nevinovăţie”, arată Monica Macovei. 

Monica Macovei adaugă că premierul Grindeanu a spus că Guvernul nu va mai discuta despre modificarea Codului penal şi a Codului de procedură penală, ”dar ne spune asta după ce răul a fost făcut prin OUG 13 şi a fost trimis la Parlament”. 

”Incredibil şi prevestitor de rele, Grindeanu mai zice şi că OUG 13 a fost corectă pe fond. Deci hoţii nu se lasă şi planul lor este să-şi atingă scopul în Parlament”, susţine Monica Macovei. 

Europarlamentarul a mai spus că liderul PSD Liviu Dragnea ”a acaparat puterea la toate nivelele”. Monica Macovei a afimat că Dragnea le-a interzis parlamentarilor PSD să voteze la moţiunea de cenzură, ”de frică să nu existe trădări”, şi-a adus susţinătorii, primari şi preşedinţi de consilii judeţene din PSD în balcoanele din Parlament, ”să gireze ilegalităţile Guvernului şi să arate că nu este singur”. 

”Grija lui Dragnea este să nu piardă nicio pârghie de putere, nici în partid, nici din Guvern, nici din Parlament, pentru a-şi menţine poziţia de şef al grupului infracţional organizat”, a mai menţionat Monica Macovei.

Sursă: Agerpres
×
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal
Parteneri
x close